NRK Meny
Normal

Her er Henriette Steenstrup «ekstremt flau»

Komiker Henriette Steenstrup led seg gjennom sendingen, da Thomas Seltzer kåret årets pinligste TV-øyeblikk i Trygdekontoret.

Henriette Steenstrup i Trygdekontoret

Slik satt komiker Henriette Steenstrup under hele visningen av hennes bidrag til pinlige TV-øyeblikk. På TV-skjermen fikk publikum se henne opptre i musikalen Putti Plutti Pott på NRK-programmet «Kvelden før kvelden».

Foto: Henrik Brattli Vold / NRK

Espen Eckbo, Henriette Steenstrup, kjendis-journalist Morten Hegseth og komikeren Øyvind Vogt utgjorde tirsdag panelet som skulle avgjøre årets pinligste TV-øyeblikk, under kåringen av Gullputen i denne ukas Trygdekontoret.

– Pinlighet er blitt big business. Sex og vold er der ennå, men det er blitt puteelementer over alt, som i Idol og Norske talenter. Samtidig er all kvalitetshumor de siste fem årene vært pute, sier Thomas Seltzer til NRK.no.

– Det er ingen som forteller vitser på TV lenger, nå er det ubehag for åpent kamera. Bred TV er blitt folk som gjør noe de ikke kan, smal TV er folk som gjør noe de kan, sier han.

Sang Putti Plutti Pott iført «sirkustelt»

Paneldeltakerne bød villig på seg selv, og hadde tatt med sine pinlige øyeblikk til programmet. Henriette Steenstrup prøvde å gjemme seg under bordet når hun sang Putti Plutti Pott i NRK-programmet Kvelden før kvelden, med sur stemme, og i det hun selv omtalte som et sirkustelt.

Komiker Henriette Steenstrup fikk se et klipp av seg selv framføre en sang fra musikalen Putti Plutti Pott på onsdagens Trygdekontoret.

Steenstrup på Kvelden før kvelden

Rett etterpå skulle Steenstrup gjøre tilnærmelser til makker Espen Eckbo.

– Det var litt bondefangeri. Først var jeg ekstremt flau over Putti Plutti Pott, så skulle jeg gjøre Espen flau etterpå, men endte opp med å bli pinlig berørt selv, sier hun.

LES OGSÅ: «Trygdebeistet» svarer leserne
LES OGSÅ: – Vi vil sette svake grupper opp mot hverandre

Eckbos pinlige TV-debut

Det du kanskje ikke visste, var at Espen Eckbo startet sin karriere i Skolefjernsynet i NRK. Hele salen fikk se en stiv og styltete Eckbo i et debattprogram for barn. Eckbo, som allerede før programmet sa fra at han ble pinlig berørt på TV uten en rollefigur å gjemme seg bak, fikk etterpå dobbel dose. Først med Steenstrups tilnærmelser, deretter noe langt mørkere.

Fra publikum dukket programlederne Hasse Hope og Eirik Solbakken opp.

Programlederne Hasse Hope og Eirik Solbakken overrasket komiker Espen Eckbo med selvskrevne parodier på to av Eckbos rollefigurer under innspillingen av onsdagens Trygdekontoret.

Hope og Solbakken overrasker Espen Eckbo

Eckbo er herdet av mange år på TV, men enkelte ting går fortsatt inn på ham.

– Når jeg ser på TV, blir jeg ikke så berørt av det som er ment å være pinlig, humor for meg er det som er ment alvorlig, men som går gærnt. Det er ekstra guffent når folk med veldig stor selvtillit, men liten selvinnsikt, går utover sine reelle evner, sier Eckbo til NRK.no.

LES OGSÅ: Se Trygdekontorets «Paradise Hotel»-parodi
LES OGSÅ: Se vinnerne av Gullruten 2012 her

– Det verste jeg har vært med på

Denne kvelden fikk to TV-personligheter sine egne pute-øyeblikk. Hasse Hope og Eirik Solbakken fikk bare en time på å øve inn parodiene av Eckbos rollefigurer, og begge var svært ille berørt etter sending.

– Det er det verste jeg har vært med på. Å møte et idol for første gang, og å ikke vite hvordan han ville reagere på parodien jeg gjorde, en parodi vi dessuten fikk en time på å øve inn, er det pinligste jeg har gjort. Jeg måtte ta en prat med ham etterpå, sier Hasse Hope til NRK.no.

– For meg også. Og jeg har sunget «Let me Entertain you» på Showbiz, sier Erik Solbakken.

Til tross for kjendisjournalist Morten Hegseths pinlige betroelsesvideo fra Big Brother 2006, og til tross for at tekstforfatter Øyvind Vogt, kjent fra Tweet4tweet, gjorde sitt beste for å gjøre seg selv ille berørt, var det programleder Thomas Seltzer som stjal showet.

Det pinligste Seltzer vet, er at folk på TV gjør noe de ikke kan. Det nest pinligste er hvite folk som rapper. Derfor tok Leo Ajkic ham med på en rapbattle.

Trygdekontoret 10. oktober handler om pute-tv. Her gjør programleder Thomas Seltzer det pinligste han vet. Rapper om hvor god han er.

Thomas Seltzer rapper mot Norges beste, Nills med Skillz.