NRK Meny
Normal

Starter kronerulling for Karanba

Fotballprosjektet Karanba sliter økonomisk. Nå starter støttespillere kronerulling for den hardt prøvede klubben.

karanba

Tidligere Lyn-spiller Tommy Nilsen sammen med kona Nayara og noen av gutta i Karanba.

TIdligere denne uka gikk siste episode av Karanba på NRK, og i et intervju med NRK.no ble det kjent at klubben sliter med å få prosjektet til å overleve.

Mobilselskapet Tele2 går nå inn med 50.000 kroner til den brasilianske klubben, som drives av den tidligere Lyn-spilleren.

Prosjektet har tidligere også fått støtte av fotballklubben Stabæk, Link og Rico Invest.

Håper på kronerulling

– Vi kom i kontakt med Karanba på slutten av fjoråret, og bidro da med et betydelig beløp til prosjektet. Vi var også til stede på Ekebergsletta da de deltok på Norway Cup i sommer, forteller salgs- og markedsdirektør Christian Sæterhaug i Tele2 til NRK.no.

Han håper at en kronerulling vil få flere til å bidra.

– Vi ser jo av seertallene og engasjementet rundt serien at potensialet er der, men det har ikke vært så enkelt å finne informasjon om hvordan man kan bidra sier Sæterhaug.

Han forteller at alle pengene vil gå uavkortet til prosjektet.

En sms-aksjon vil bli frontet på Tele2s egne nettsider, og i nyhetsbrev som går ut til alle deres kunder. Men også de som er kunder hos andre teleoperatører kan bidra ved å sende en sms med kodeordet «karanba» til 2272. Da støtter du fotballprosjektet i Brasil med 100 kroner.

Takknemlig

Karanba!

Tommy og hans brasilianske kone bruker mye av sin tid på Karanba-prosjektet. Nå går det på sparebluss.

Foto: Tellus Works Television AS

– Det er helt fantastisk. Jeg skal være ærlig å si at dersom det ikke hadde vært for Tele2, så hadde det ikke vært mulig å drifte Karanba dette året, sier Nilsen til NRK.no.

Han sier engangsbeløpet kommer veldig godt med, men at de ikke vil vare lenge.

– 50.000 kroner dekker dessverre ikke en måneds drift engang, sier Nilsen på telefon fra Brasil.


Han har tidligere fortalt at han har jobbet seks år uten lønn, og at det ikke lenger er mulig å drive prosjektet på luft og kjærlighet.

– Vi må bare prøve å holde hodet over vannet. Vi skal gjøre alt vi kan for å få det til, sier fotballtreneren.

Svindel

Karanba har mottatt melding om at noen ringer rundt og gir uttrykk for at de samler inn penger til klubben. Innbetalingene skal foretas på en måte som ikke er i tråd med Karanbas opplegg.

– Vi ber om at alle er oppmerksom på dette. Det er virkelig trist at andre skal utnytte seg av oss. Vi kjemper selv en konstant økonomisk kamp for å overleve, og da er det forferdelig at svindlere skal prøve å tjene penger på oss, sier Tommy Nilsen.

Kulturstrøm

  • Lalla Carlsens hus fredet

    I 1930 sikret Lalla og Carsten Carlsen seg en sveitservilla fra 1800-tallet i Oslo, som de kalte Villa Gro-Gro. I dag er deres barnebarn, Vibeke Sæther, som eier huset sammen med sin ektemann. – Familiens formidable innsats for å ta vare på huset gjør at vi i dag har bevart et av Norges mest spennende kunstnerhjem, sier riksantikvar Jørn Holme via en pressemelding. Huset regnes som det best bevarte av de få gjenværende eiendommene som utgjorde den gamle trehusforstaden Briskeby i Oslo (NTB).

    Villa Gro-Gro
    Foto: NTB Tema
  • Slottet stiller ut bunader

    I sommar blir bunadene og dei samiske draktene til kongefamilien stilte ut i Dronning Sonja Kunststall, i ei utstilling som skal vise den norske kulturarven i dei kongelege samlingane. Fleire av draktene har gått i arv i kongefamilien.

Flere kulturnyheter