NRK Meny
Normal

Stargate lager musikk til stor Dreamworks-satsing

Stargate lager musikk til den neste storfilmen fra animasjonsgiganten Dreamworks, der Rihanna spiller hovedrollen. – Det er en stor satsing, sier Mikkel Eriksen.

Stargate lager musikk til den neste storfilmen fra animasjonsgiganten Dreamworks, der Rihanna spiller hovedrollen. – Det er en stor satsing, sier Mikkel Eriksen.

GIGANT: Låtskriverstjernene i Stargate skal samarbeide med et av verdens største filmstudioer, Dreamworks, på deres neste storsatsing.

I kategorien norske suksesshistorier er det få som kan måle seg med hva låtskriverne i Stargate har fått til siden de slo gjennom med «S Club 7» i 1999.

Etter at verden for alvor fikk opp øynene for nordmennenes låtskrivertalent har Stargate samarbeidet med Beyoncé, Rihanna og Ne-Yo – for å nevne noen.

Fjorårets megahit «The Fox» vil likevel være den største suksessen. At låten i skrivende stund har over 450 millioner avspillinger på Youtube (og 55 millioner på Spotify) snakker for seg selv.

Nå beveger Stargate inn på nye jaktmarker.

I et intervju med NRK sier Mikkel Eriksen at de har et stort prosjekt på gang med animasjonsgiganten Dreamworks.

– Vi har et stort prosjekt med Dreamworks, som skal ut med en animasjonsfilm neste år. Rihanna spiller hovedrollen, så det er ganske spennende, sier Eriksen.

Flere andre stjerner

«Spiller hovedrollen» er kanskje litt misvisende, for det er selvsagt en animasjonsfilm det er snakk om. Rihanna, som er blant artistene guttene jobber mest med, skal ha stemmen til hovedkarakteren.

Det kommer ikke til å mangle på stjerner i filmen, men Stargate vil fortsatt ikke si noe om hvilke andre aktører som er med.

– Vi lager en del musikk med diverse artister som skal være med i filmen, sier låtskriveren.

Tjente 920 millioner dollar

Dreamworks er blant verden største filmstudioer og har produsert animasjonsfilmer som «Shrek», «Prinsen av Egypt» og «Madagaskar».

Deres største økonomiske suksess er «Shrek 2», som ga studioet et overskudd på svimlende 920 millioner dollar (5,9 milliarder dollar).

Studioet konsentrerer seg om animasjonsfilmer, men er også blant de største i verden på spesialeffekter. I den kategorien har Dreamworks vunnet tre Oscar-priser, for «American Beauty», «Gladiator» og «A Beautiful Mind».

Stargate-Mikkel vil ikke gi ut mye informasjon om filmen, men røper følgende:

– Det er en stor satsing, sier Eriksen.