Stargate hjelper Whitney

Stargate kan få med låter når Whitney Houston gjør comeback på plate.

Whitney Houston og Stargate

Stargate vant Grammy for beste R&B-låt. Nå blir Whitney Houston neste samarbeidspartner.

Foto: Fotomontasje: NRK / Scanpix/AP

Whitney Houston

Whitney Houston var på et tidspunkt langt nede...

Foto: , BETH A. KEISER
Whitney Houston

... men så under Grammy-showet bedre ut enn på lenge.

Foto: Mark J. Terrill / AP

Etter at produsentduoen Mikkel Storleer Eriksen og Tor Erik Hermansen i Stargate fikk Grammy-pris , bar det rett på fest. Og på nachspielet fortalte Eriksen at produsentene nå skal samarbeide med nok en superstjerne. Denne gangen er det Whitney Houston som skal hjelpes med sitt comeback.

- Den ble veldig bra

- Ja, vi spilte inn en låt med henne i Atlanta for to uker siden. Den ble veldig bra og kan fort bli singelen på comeback-plata, sier Eriksen til Adresseavisen .

Whitney Houston har de siste årene hatt store problemer med med rus, og så på et tidspunkt ut som hun nærmest var på randen av døden. Men hun har fått hjelp, blant annet av Courtney Love . Og nå er hun i ferd med å stable karrieren på beina igjen.

Stargate-Mikkel er meget imponert over Houstons prestasjoner i studio.

- Whitney er tilbake

- Til alle de som tviler kan jeg bare si en ting: Whitney er tilbake. Stemmen er på plass og det er helt utrolig å jobbe med henne, sier Mikkel.

- Vi fikk en veldig bra kjemi i studio og har flere nye låter som passer henne.

En av låtene Stargate jobber med heter «Back to Love», og er skrevet sammen med Claude Kelly. I følge Adresseavisen gikk diskusjonen to dager før Grammyene ble delt ut, i studio der Michael Jackson spilte inn «Thriller», om hvilken popstjerne låta passet best til.

- Den er bare "helt Whitney", mente Mikkel.

Video nsps_upload_2009_2_9_19_13_52_469.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Stargate fikk Grammy-pris.

Kulturstrøm

 • Utelivsbransjen vil ha dato for åpning

  Utelivsbransjen er skuffet etter at regjeringen heller ikke i dag kom med en dato for det siste steget i gjenåpningsplanen av Norge.

  Utelivet må fortsatt forholde seg til avstandsregler, hvor mange gjester de kan ha og kortere åpningstider.

  – Vi forventet lettelser og en dato å forholde oss til. Det er ekstremt lite forståelse for denne bransjen her. Smittevernkravene vi har nå tilhører fortiden, sier Jon Terje Johnsen, daglig leder for restauranten og konsertstedet Foyn i Tønsberg.

  Også ved Ibsenhuset i Skien hadde de håpet på lettelser. Der har de regelen om en meter avstand og maksimalt halvfulle saler.

  – Alle andre aktører i samfunnet er gang. Vi håper sårt at vi også får dato for åpning, sier Helle Kasin hos Ibsenhuset.

  Helseminister Bent Høie sier en konkret dato er for risikabelt å gi fordi korona-dataene kan endre seg fortløpende.

  Ibsenhuset i Skien
  Foto: Richard Aune / NRK
 • Aschehougprisen til Karin Haugane

  Aschehougprisen for 2021 tildeles lyrikeren Karin Haugane (71). Prisen tildeles norske forfattere som en ærespris uten hensyn til hvilket forlag de er knyttet til. Haugane debuterte i 1989 med diktsamlingen «Rester av glemsel». Hun er også oversetter, og har blant annet oversatt Arthur Rimbaud til norsk.