Standpunkt-automaten.

I all hemmelighet har sentrale regjeringspolitikeres treningsapparat for smidige standpunktskift kommet "Løvebakken" i hende.

 

vi skifter standpunkt mens De venter....
Foto: NRK, fra fjernsynssendingen

 

Sjelden har en ny oppgave i Løvebakken vært beheftet med så mye hemmelighetskremmeri og diskresjon som den nye Standpunkt-automaten som har kommet redaksjonen i hende. Apparatet sies å ha vært i bruk inntil nylig på høyeste regjeringshold, for å trene opp sentrale statsråder til å kunne skifte standpunkt midt i en setning uten å tape ansikt.

Apparatet har senere kommet redaksjonen i hende via en bakkanal i Transportarbeiderforbundet, til utprøving. Og nå har vi det så moro at det neppe blir returnert med det første. Apparatet er enkelt i bruk og har en oppsiktsvekkende god funksjonalitet til å være såpass analogt. Se det i bruk på vår nettside under ”video”.

 

Kulturstrøm

 • Filmer mer tilgjengelige i 2021

  Warner Bros opplyser torsdag at de i 2021 kommer til å gjøre nye filmer tilgjengelige både på kino og på strømmetjenesten HBO Max samme dag, melder New York Times. Tiltaket innføres etter at kinoer har måttet stenge som følge av pandemien.

  Filmplakat i Hollywood.
  Foto: Valerie Macon / AFP
 • Dialektpris til Victor Sotberg

  YouTubar og programleiar Victor Sotberg frå Steinkjer har vunne Dialektprisen 2020. Prisen blir kvart år delt ut av Norsk Målungdom. – Det betyr heilt sjukt mykje for meg. Ikkje berre fordi eg er veldig stolt over mi trønderske dialekt, men fordi eg er glad i dialektar sånn generelt, seier 29-åringen til Norsk Målungdom.

  Victor Sotberg debuterer som artist med BlimE-låta 2020
  Foto: Svend Even Hærra / NRK
 • Operaen strømmer gratis i desember

  Den Norske Opera & Ballett får ikke ha publikum i salen, men strømmer opera, ballett og konsertopplevelser gratis fra lørdag 12. desember med premiere på Barberen i Sevilla.