Hopp til innhold

Standpunkt-automaten.

I all hemmelighet har sentrale regjeringspolitikeres treningsapparat for smidige standpunktskift kommet "Løvebakken" i hende.

 

vi skifter standpunkt mens De venter....
Foto: NRK, fra fjernsynssendingen

 

Sjelden har en ny oppgave i Løvebakken vært beheftet med så mye hemmelighetskremmeri og diskresjon som den nye Standpunkt-automaten som har kommet redaksjonen i hende. Apparatet sies å ha vært i bruk inntil nylig på høyeste regjeringshold, for å trene opp sentrale statsråder til å kunne skifte standpunkt midt i en setning uten å tape ansikt.

Apparatet har senere kommet redaksjonen i hende via en bakkanal i Transportarbeiderforbundet, til utprøving. Og nå har vi det så moro at det neppe blir returnert med det første. Apparatet er enkelt i bruk og har en oppsiktsvekkende god funksjonalitet til å være såpass analogt. Se det i bruk på vår nettside under ”video”.

 

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober