Standpunkt-automaten.

I all hemmelighet har sentrale regjeringspolitikeres treningsapparat for smidige standpunktskift kommet "Løvebakken" i hende.

 

vi skifter standpunkt mens De venter....
Foto: NRK, fra fjernsynssendingen

 

Sjelden har en ny oppgave i Løvebakken vært beheftet med så mye hemmelighetskremmeri og diskresjon som den nye Standpunkt-automaten som har kommet redaksjonen i hende. Apparatet sies å ha vært i bruk inntil nylig på høyeste regjeringshold, for å trene opp sentrale statsråder til å kunne skifte standpunkt midt i en setning uten å tape ansikt.

Apparatet har senere kommet redaksjonen i hende via en bakkanal i Transportarbeiderforbundet, til utprøving. Og nå har vi det så moro at det neppe blir returnert med det første. Apparatet er enkelt i bruk og har en oppsiktsvekkende god funksjonalitet til å være såpass analogt. Se det i bruk på vår nettside under ”video”.

 

Kulturstrøm

 • Ariana Grande med Beatles-rekord

  Artisten Ariana Grande har denne uka holdt de tre øverste plassene på USAs Billboard Hot 100- liste med låtene «7 Rings» «Break Up With Your Girlfriend I’m Bored» og «Thank U, Next». Ingen annen artist siden Beatles har okkupert hele listetoppen, med tre av USAs mest populære låter – samtidig.

  Ariana Grande på minnekonsert i Manchester
  Foto: NRK
 • Silkemyk klang fra fiolinist Sonoko

  Stravinskijs «Vårofferet», Samuel Barbers «Fiolinkonsert» og Caroline Shaw «Entr’acte» sto på Oslo-Filharmoniens konsertprogram i helgen. NRKs kritiker Eystein Sandvik var tilstede. Han beskriver solist Sonoko Miriam Weldes prestasjon som uanstrengt og naturlig, og med en silkemyk klang. Hør hele anmeldelsen her i NRK P2s Spillerom:

  Sonoko Miriam Welde
 • Spillklubb for ungdom

  En spillklubb for ungdom i Kristiansand inspirerer kulturministeren.
  E-sport er en konkurranseform med videospill via datamaskiner. Nå lover kulturministeren å hjelpe frem norsk spillkultur.