NRK Meny
Normal

Springsteen utsolgt på 24 minutter

«The Boss» har fortsatt draget. 66-åringen solgte ut Ullevaal stadion på svært kort tid torsdag morgen.

Bruce Springsteen

Bruce Springsteens spilte i Cleveland, Ohio tirsdag denne uken. I juni kommer han til et utsolgt Ullevål stadion.

Foto: Tony Dejak / Ap

I forrige uke ble det kjent at Bruce Springsteen & The E Street Band skal spille på Ullevaal stadion 29. juni.

I morges klokken 09 ble billettene lagt ut for salg, og ikke overraskende ble det hard rift om dem.

Tidlig kø spilte ingen rolle

– Klokken 0924 var alle billettene borte, sier markedsdirektør Tormod Olsen i Billettservice.

Det ble lagt ut 30.100 billetter, opplyser Live Nation. Dermed ble det solgt 20 billetter i sekundet fram til det var tomt.

Olsen forteller at billettsalget forløp uten noen tekniske utfordringer. Han forklarer at man ikke hadde noen bedre sjanse til å få billetter dersom man stilte seg i kø på Billettservice sine nettsider lenge før salget åpnet.

– Køen nullstilles klokka 0900, så det spiller ingen rolle om du stiller deg i kø klokka 0800 eller 0859, sier Olsen.

Også da Springsteen spilte tre konserter i Norge i 2012, var det hard kamp om billettene: 84.000 billetter ble da revet bort på bare to timer.

Arrangør Live Nation avviser overfor VG at det kan bli noen ekstrakonsert i Norge. Samtidig ble det klart i dag at Springsteen spiller ekstrakonsert på Ullevi i Gøteborg.

Reagerer på prisene

Det har blitt reist kritiske spørsmål rundt billettprisene til Springsteen. De dårligste billettene ble lagt ut for 800 kroner, noe som er vesentlig dyrere enn de billigste billettene under konsertene i København og Gøteborg.

Dette førte til at Arbeiderpartiets Jan Bøhler – på oppfordring fra NRK Ukeslutt – lagde en egen sang til Springsteen om tematikken, nemlig «Hva skjer'a Bruce»:

Ap-politiker Jan Bøhler tok utfordringen fra NRK Ukeslutt og laget en sang om Bruce Springsteen og billetprisene på «The Boss'» norgeskonsert.

Springsteen har siden sitt gjennombrudd med «Born To Run» (1975) vært en av rockens aller største artister, og er elsket av både fans og kritikere. Springsteen har solgt over 120 millioner plater på verdensbasis, og ga ut sin foreløpig siste plate, «High Hopes», i 2014.

Øvelse foran konserten m Bruce Springsteen
Bruce Springsteen og Steven van Zandt spilte «We Shall Overcome».

Kulturstrøm

 • Årets vinnere av Gullrutens fagpris

  Gullrutens fagpris for beste manus og lyddesign gikk til Dramaserien «Heimebane», og «Grenseland» fikk prisen for beste foto og regi. Prisene ble delt ut på Chateau Neuf i Oslo i går kveld. Se Rushprints fulle oversikt over vinnerne her:

  Laster Twitter-innhold
 • 16 millioner til bibliotek

  Nasjonalbiblioteket har bevilget 16 millioner kroner til 56 prosjekter og utviklingstiltak i bibliotek over hele landet. En rekke av prosjektene som har fått støtte er knyttet til videreutvikling av bibliotektilbudet til barn og unge, og mange bibliotek er nå spesielt opptatt av å invitere innbyggerne og lokalsamfunnet inn i utviklingsprosessen (NTB).

 • "Game of Thrones»-bokslipp

  "Game of Thrones»-skaperen George R.R. Martin bekrefter at det blir bokslipp 20. november. Det melder The Guardian. Men det er ikke forfatterens etterlengtede sjette bok, «The Winds of Winter», som kommer. I stedet er det snakk om boken «Fire and Blood»: En angivelig 640 siders tykk bakgrunnshistorie om Targaryen-dynastiet med handling som utspiller seg 300 år før handlingen i «En sang om is og ild» (NTB).

  Lena Headey og Ian Beattie i Game of Thrones
  Foto: HBO Nordic