NRK Meny

Springsteen fikk ærespris

Bruce Springsteen ble hedret med en ærespris for sitt show «Springsteen on Broadway» på nattens utdeling av Tony-prisene. – Det er vanskelig å kategorisere forestillingen. Det er ikke en konsert, men heller ikke et enmannsshow og i hvert fall ikke en musikal. Men det er en av de mest tiltalende og dyptfølte forestillinger en rockeartist har gjort, skrev The Rolling Stone i sin anmeldelse av showet. Springsteen spilte også en versjon av «My Hometown» i forbindelse med Tony-utdelingen, skriver magasinet.

The 72nd Annual Tony Awards - Bruce Springsteen
Foto: Michael Zorn / AP/scanpix

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix