Hopp til innhold

Bruce Springsteen får gjesterolle i Lilyhammer

Bruce Springsteen får en gjesterolle i sesong 3 av tv-serien «Lilyhammer» som skal sendes på NRK senere i år. «The Boss» skal spille rollen som eieren av et likhus.

Bruce Springsteen og Little Steven

NY ROLLE: Bruce Springsteen har spilt sammen med Steven Van Zandt og E Street Band i en årrekke. Nå møtes de to også som skuespillere i sesong 3 av 'Lilyhammer'.

Foto: Hommedal .Marit / SCANPIX

Det er bransjebloggen deadline.com som melder om rockestjernens inntreden i den populære tv-serien fra Lillehammer og Norge. Eksternsjef i NRK, Petter Wallace, bekrefter opplysningene til Dagbladet.

– Jeg kan bekrefte at Bruce Springsteen har fått en rolle i neste sesong av «Lilyhammer», som skal sende senere i år, sier Wallace til avisa.

Det er produksjonsselskapet Rubicon og NRK som står bak serien som sendes både på NRK og via strømmetjenesten Netflix.

Serien har fått et stort internasjonalt publikum, og vant nylig to gullnymfer på den prestisjetunge TV-festivalen i Monaco.

Gode venner

Tony Sirico i Gandolfinis bisettelse

TIL LILYHAMMER: Tony Sirico skal ha en rolle i 'Lilyhammer'. Her er han avbildet i skuespiller James Gandolfinis bisettelse i New York 2013.

Foto: Andrew Burton / Afp

Bruce Springsteen og Steven Van Zandt, som spiller mafiabossen Frank Tagliano i serien, er gode venner fra mange år tilbake. De to har spilt sammen en rekke ganger på musikkscener flere steder i verden gjennom E Street Band.

Tidligere i år sa prosjektredaktør i NRK, Tone Rønning, at de ville hente en «stor stjerne» til innspillingen av de nye episodene.

Bransjeloggen deadline.com skriver at Van Zandt også hentet vennen Tony Sirico til en rolle i Lilyhammer. Sirico er kjent for norske seere fra TV-serien The Sopranos, der han spilte rollen som mafiamannen Paulie Walnuts.

Betaler av egen lomme

Steven van Zandt i Lilyhammer

MAFIABOSS: Steven Van Zandt spiller mafiabossen Frank Tagliano i Lilyhammer-serien.

Foto: RUBICON

Innspillingen av de aller siste scenene til serien pågår for tiden i New York.

Ifølge Dagens Næringsliv skal skuespiller Steven Van Zandt ha betalt fra egen lomme for å få spilt inn disse scenene.

Lilyhammer 3 var egentlig ferdig før sommeren, men Van Zandt ønsket sterkt ekstrascenen som tas opp i New York, og tilbød seg derfor å betale kostnadene.

Betalingen skjer, ifølge avisa, ved at Van Zandt ikke tar ut deler av sitt eget honorar.

De pågår nå hektisk arbeid for å få åtte nye episoder av sesong 3 klare i midten av september.

Kulturstrøm

 • Artisten Tom Verlaine er død

  Artisten Tom Verlaine døde lørdag etter en kort tid med sykdom. Han ble 73 år gammel. Kunngjøringen av hans bortgang ble formidlet av Jesse Paris Smith, som er datteren til artisten Patti Smith, skriver New York Times.

  Verlaine var trolig mest kjent som frontsanger, gitarist og låtskriver i bandet Television og albumet «Marquee Moon». Bandet brøt opp i 1978 før de samlet seg igjen i 1992.

  Verlaine hadde også en solokarriere.

  Han skrev blant annet sangen "Kingdom Come" på David Bowies ikoniske album Scary Monsters fra 1980.

  Hans egentlig navn er Thomas Miller, men tok artistnavnet Tom Verlaine inspirert av den franske poeten Paul Verlaine, skriver The Guardian.

  Han står på 56. plass på Rolling Stone magasins liste over de 100 beste gitarister gjennom tidene, skriver NTB.

 • Vixen Awards: Julie Lorentzen ble årets influencer

  Prisutdelingen Vixen Awards 2022 gikk i kveld av stabelen. Her samlet landets største influensere seg for å hylle hverandre med glitter og glans.

  Stemningen var tidlig satt da programleder Alexandra Joner begynte showet med å vitse om alt fra bransjens mange samlivsbrudd til aktuelle hendelser fra det siste
  året:

  – Jeg ville jo skrive en vits om Atle Antonsen, men den vitsen ble for mørk til å være med her, sa hun til en blanding av latter og sjokkerte ansikter fra salen.

  I salen var også prinsesse Märtha Louise til stede, som fikk være vitne til at datteren Leah Isadora Behn vant prisen for årets beautyinfluencer for andre år på rad. Takketalen rettet hun mellom annet mot å tørre å «legge ut ting» uten å bry seg om hva andre tenker:

  – Og en ting jeg har tenkt veldig mye på i det siste, er sånn bare å – sorry, mamma! – å gi faen i hva noen har å si.

  Kveldens kanskje mest prestisjefulle pris, «Årets Influenser», gikk til Julie Lorentzen. Hun var ikke til stede under utdelingen, men den tydelig rørte kona Camilla Lorentzen mottok prisen på hennes vegner.

  Mot slutten av showet ble det også klart at Juryens Hederspris gikk til Emilie Nereng. Denne prisen deles ikke ut hvert år.

  Her er vinnerne i alle kategoriene:

  * Mote: Jenny Skavlan

  * Beauty: Leah Isadora Behn

  * Helse: Wasim Zahid

  * Sport og trening: Magnus Midtbø

  * Reiseliv: Julie Valsø

  * Underholdning: Johanne Massey

  * Livsstil: Julie Lorentzen

  * Interiør, bolig og uterom: Mads Clemmetsen

  * Mat: August og Martin

  * Bærekraft: Hanne Lene Dahlgren

  * Gullpenn: Frida Marie Grande

  * Sterke mening: Kaveh Rashidi

  * Forbilde: Morten Marius Skau

  * Stjerneskudd: David Mokel

  * Business: Fæbrik

  * Folkets favoritt: Jørgine Massa Vasstrand

  * Årets influencer: Julie Lorentzen

  * Juryens hederspris: Emilie Nereng

  Emilie Nereng vant Juryens Hederspris under Vixen Awards 2022.
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Dataangriperne bak Amedia-hackingen stanset av FBI

  FBI, US Secret Service, Europol, politiet i Tyskland og Nederland har vært i spissen for en skjult operasjon hvor de har infiltrert infrastrukturen til Hive ransomware. Også Oslo politidistrikt og Kripos har deltatt i dette samarbeidet, opplyser politiet i en pressemelding.

  – Oslo politidistrikt har det siste året, i samarbeid med Kripos, etterforsket løsepengeangrep rettet mot ulike virksomheter i Norge. Infrastruktur tilknyttet HIVE er antatt å ha vært benyttet ved flere av disse angrepene, sier Erik T. Hansen, politiadvokat ved avsnitt for finansiell cyberkriminalitet i Oslo politidistrikt.