Hopp til innhold

Bruce Springsteen får gjesterolle i Lilyhammer

Bruce Springsteen får en gjesterolle i sesong 3 av tv-serien «Lilyhammer» som skal sendes på NRK senere i år. «The Boss» skal spille rollen som eieren av et likhus.

Bruce Springsteen og Little Steven

NY ROLLE: Bruce Springsteen har spilt sammen med Steven Van Zandt og E Street Band i en årrekke. Nå møtes de to også som skuespillere i sesong 3 av 'Lilyhammer'.

Foto: Hommedal .Marit / SCANPIX

Det er bransjebloggen deadline.com som melder om rockestjernens inntreden i den populære tv-serien fra Lillehammer og Norge. Eksternsjef i NRK, Petter Wallace, bekrefter opplysningene til Dagbladet.

– Jeg kan bekrefte at Bruce Springsteen har fått en rolle i neste sesong av «Lilyhammer», som skal sende senere i år, sier Wallace til avisa.

Det er produksjonsselskapet Rubicon og NRK som står bak serien som sendes både på NRK og via strømmetjenesten Netflix.

Serien har fått et stort internasjonalt publikum, og vant nylig to gullnymfer på den prestisjetunge TV-festivalen i Monaco.

Gode venner

Tony Sirico i Gandolfinis bisettelse

TIL LILYHAMMER: Tony Sirico skal ha en rolle i 'Lilyhammer'. Her er han avbildet i skuespiller James Gandolfinis bisettelse i New York 2013.

Foto: Andrew Burton / Afp

Bruce Springsteen og Steven Van Zandt, som spiller mafiabossen Frank Tagliano i serien, er gode venner fra mange år tilbake. De to har spilt sammen en rekke ganger på musikkscener flere steder i verden gjennom E Street Band.

Tidligere i år sa prosjektredaktør i NRK, Tone Rønning, at de ville hente en «stor stjerne» til innspillingen av de nye episodene.

Bransjeloggen deadline.com skriver at Van Zandt også hentet vennen Tony Sirico til en rolle i Lilyhammer. Sirico er kjent for norske seere fra TV-serien The Sopranos, der han spilte rollen som mafiamannen Paulie Walnuts.

Betaler av egen lomme

Steven van Zandt i Lilyhammer

MAFIABOSS: Steven Van Zandt spiller mafiabossen Frank Tagliano i Lilyhammer-serien.

Foto: RUBICON

Innspillingen av de aller siste scenene til serien pågår for tiden i New York.

Ifølge Dagens Næringsliv skal skuespiller Steven Van Zandt ha betalt fra egen lomme for å få spilt inn disse scenene.

Lilyhammer 3 var egentlig ferdig før sommeren, men Van Zandt ønsket sterkt ekstrascenen som tas opp i New York, og tilbød seg derfor å betale kostnadene.

Betalingen skjer, ifølge avisa, ved at Van Zandt ikke tar ut deler av sitt eget honorar.

De pågår nå hektisk arbeid for å få åtte nye episoder av sesong 3 klare i midten av september.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober