NRK Meny
Normal

Sport om dagen, krim om kvelden

De ordinære sendingene av Krimtimen i P1 utgår i forbindelse med Ski-VM. For deg som ikke vil gå glipp av en liten dose krim henviser vi til reprisesendingen kl. 23.03 søndag kveld.

Øystein Pettersen, Marit Bjørgen, Anders Gløersen og Petter Northug

Langrennsheltene

Foto: Scanpix

Krimtimen er på lufta klokken 23.03 søndag 27. februar, da er Unni Lindell gjest i studio hos programleder Liv Rønneberg.

6. mars er det også kveldssending, med forfatter Tom Kristensen og produsent Else Barratt-Due i studio. De forteller om det som skal bli årets påskekrim, «Profitøren», basert på Kristensens roman med samme navn.

Søndag 13. mars er det vanlig sending klokken 14.03, med Gribb-saken «Redselen på Krogsogen», denne går som vanlig i reprise kl. 23.03 samme kveld.

20. mars er det igjen kveldssending, da kan du møte forfatter Odd Harald Hauge, som forteller om den ferske finansthrilleren «Løgnerne», som blir gitt ut dagen etter..

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: