NRK Meny
Normal

Spør krimsjefen om kriminelle hørespill!

Lurer du på noe som har med krim-hørespillene å gjøre? Har du tips, tanker eller spørsmål?

Frimann Falck Clausen, Paul Skoe, Frank Robert
Foto: NRK

Hver eneste uke får vi i Radioteatret spørsmål og forespørsler fra våre lyttere. Når ble det første Cox-hørespillet? Hvem var den skuespilleren med den yhyre mørke og skumle skuespilleren? Kan dere ikke være så snill å sende «Knut Gribb» en gang til...

Har du noen slike spørsmål? Eller ønsker du bare å gi oss tilbakemeldinger på sendingene våre? Skryt eller kritikk, tanker, spørsmål eller anektdoter - kriminalsjef Else Barratt-Due vil gjerne høre dem. Noen av dem vil bli besvart her på sidene, andre vil finne veien inn i interne diskusjoner og sendeplaner.

Scenen er på mange måter din. Spør Else her:

Else svarer deg!

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3