Hopp til innhold

Spillsuksess for gamle rockehelter

Gamle rockehelter finner nye steder å selge ny musikk, i tillegg til sine gamle klassikere.

Mötley Crüe

Mötley Crüe live i Los Angeles i april.

Foto: Damian Dovarganes / AP

Vince Neil, Motley Crue

Vince Neil og Mötley Crüe har suksess med salg av sin musikk gjennom spillet «Rock band».

Foto: Damian Dovarganes / AP

Les mer om spill i vårt Spiller -magasin!

Spill som «Rock Band» og «Guitar Hero» har vist seg å puste nytt liv i salget av gamle, klassiske rockelåter. Men klarer spillene å gjøre det samme for nyere musikk?

Det bestemte veteranrockerne i Mötley Crüe seg for å finne ut av. Og sist måned, i god tid før deres nye album «Saints of Los Angeles» skulle komme ut, la de ut tittelkuttet til nedlasting via «Rock Band».

Kun digitalt tilgjengelig

Da var låta kun tilgjengelig via dette spillet, på iTunes og Amazon, mens utgivelsen av albumet er blitt skjøvet til 24. juni.

I følge data hentet fra bandets management har låta blitt lastet ned mer enn 47.000 ganger via Xbox 360-versjonen av spillet bare første uka, melder Billboard. Og da har man ikke tatt med tallene for PlayStation 3-versjonen av «Rock Star».

Slik ser det ut når du spiller «Saints of Los Angeles» i «Rock Star»:

Til sammenlikning har den samme låta «bare» blitt lastet ned omkring 10.000 ganger via digitale tjenester som iTunes og Amazon. Det sier nokså mye når låta i «Rock band»-versjon ikke kan overføres videre til andre musikkspillere eller engang en pc – den kan kun spilles av via spillkonsollen.

- Vår jobb å ha musikken tilgjengelig

- Vi gjør research på alle artister vi jobber med – og for Mötley Crüe viste den at folk som kjøper deres musikk og går på deres konsert også spiller «Rock band». Så vi var hele tiden innstilt på å gjøre dette. Hvis publikum forteller oss at de bruker Xbox og Playstation er det vår jobb å ha musikken tilgjengelig der, forteller Allen Kovac i bandets management, Tenth Street.

På litt over et halvt år har «Rock band»-spillet alene sørget for nedlasting av 10 millioner låter, mens det samme tallet for «Guitar hero» har passert 15 millioner.

Her er Mötley Crües egen video til «Saints of Los Angeles»:

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.