Spillsuksess for gamle rockehelter

Gamle rockehelter finner nye steder å selge ny musikk, i tillegg til sine gamle klassikere.

Mötley Crüe

Mötley Crüe live i Los Angeles i april.

Foto: Damian Dovarganes / AP

Vince Neil, Motley Crue

Vince Neil og Mötley Crüe har suksess med salg av sin musikk gjennom spillet «Rock band».

Foto: Damian Dovarganes / AP

Les mer om spill i vårt Spiller -magasin!

Spill som «Rock Band» og «Guitar Hero» har vist seg å puste nytt liv i salget av gamle, klassiske rockelåter. Men klarer spillene å gjøre det samme for nyere musikk?

Det bestemte veteranrockerne i Mötley Crüe seg for å finne ut av. Og sist måned, i god tid før deres nye album «Saints of Los Angeles» skulle komme ut, la de ut tittelkuttet til nedlasting via «Rock Band».

Kun digitalt tilgjengelig

Da var låta kun tilgjengelig via dette spillet, på iTunes og Amazon, mens utgivelsen av albumet er blitt skjøvet til 24. juni.

I følge data hentet fra bandets management har låta blitt lastet ned mer enn 47.000 ganger via Xbox 360-versjonen av spillet bare første uka, melder Billboard. Og da har man ikke tatt med tallene for PlayStation 3-versjonen av «Rock Star».

Slik ser det ut når du spiller «Saints of Los Angeles» i «Rock Star»:

Til sammenlikning har den samme låta «bare» blitt lastet ned omkring 10.000 ganger via digitale tjenester som iTunes og Amazon. Det sier nokså mye når låta i «Rock band»-versjon ikke kan overføres videre til andre musikkspillere eller engang en pc – den kan kun spilles av via spillkonsollen.

- Vår jobb å ha musikken tilgjengelig

- Vi gjør research på alle artister vi jobber med – og for Mötley Crüe viste den at folk som kjøper deres musikk og går på deres konsert også spiller «Rock band». Så vi var hele tiden innstilt på å gjøre dette. Hvis publikum forteller oss at de bruker Xbox og Playstation er det vår jobb å ha musikken tilgjengelig der, forteller Allen Kovac i bandets management, Tenth Street.

På litt over et halvt år har «Rock band»-spillet alene sørget for nedlasting av 10 millioner låter, mens det samme tallet for «Guitar hero» har passert 15 millioner.

Her er Mötley Crües egen video til «Saints of Los Angeles»:

Kulturstrøm

  • – Oppriktig og personlig portrett

    – Et fengende rot av en dokumentarfilm, skriver Filmpolitiet i anmeldelsen av «MATANGI / MAYA / M.I.A.». Filmen forteller historien om hvordan artisten Maya ble rapper og popstjerne. Hun er immigrant fra Sri Lanka og datter av en sentral skikkelse i den tamilske motstandsbevegelsen. Det har gitt henne drivstoff i karrieren i den kommersielle popbransjen, skriver anmelder Sigurd Vik.

    Artisten Maya
    Foto: Another World Entertainment
  • Norske 3D-klær først i verden

    Den norske digitale kleskolleksjonen «Neo-Ex» er de første klærne som kun kan brukes digitalt. – Vi ønsker å utforske hvordan mote kan eksistere i den digitale fremtiden, sier Ingeline Gjelsnes, markedssjef i Carlings til Melk & Honning. Alle inntektene fra den digitale kolleksjonen går til den veldedige stiftelsen WaterAid for å rette søkelyset på det store vannforbruket i moteindustrien.