Ozzy til Lerkendal

Black Sabbath-legenden spiller på Lerkendal 8.juni

Ozzy på Roskilde 2005
Foto: Scanpix / Scanpix

- Det har vært en lang og slitsom prosess. Vi har jobbet med det her siden i fjor sommer, men nå er han på plass, jubler Kristian Digre, festivalsjef for Trondheim Rockfestival. (www.trondheimrockfestival.no)

Tålmodighet har det med å kaste av seg. Ozzy Osbourne står på scenen, noen meter over målgården, 8. juni. Med et fersk album i ermet. Arrangøren bør selge 10 000 billetter for å gå i balanse, men håper på å selge minst 12 000.

Tungvekter

- Siden vi er en såpass fersk festival (startet i fjor, da med a-ha som headlinere, jou.anm.), trenger vi noen som trekker publikum. I tillegg ønsket vi noen som må rette kunne kalles et rockeikon, og Ozzy oppfyller begge disse kriteriene.

Legende eller reality-kjendis?

Ozzy forbindes enten med The Black Sabbath eller The Osbourne-show. Og ikke så mye det i mellom. Kristian Digre derimot, er mer forsonlig:

- Jeg har faktisk veldig sansen for solokarrieren hans. Jeg mener det er gitt at han fortsatte å stake opp grunnpilarene for heavyrocken også etter Black Sabbath, hevder han.

Stadion-rock

Uansett, antagelig vil mange ta veien først og fremst for å oppleve ”Paranoid”og ”Ironman” live av mannen som sang dem i første omgang. Festivalen vil i år begrense seg til en dag, og ikke to som i fjor, da Rosenborg gjør hevd på banen igjen allerede 10. juni. Slik er stadion-rockens dilemma.

I tillegg til Ozzy spiller TNT (som slipper plate samme dag) og LA-bandet Black Label Society som alltid har pleiet nære bånd til Ozzy.


Kulturstrøm

 • Billie Eilish: – Skummelt

  Billie Eilish fekk internettet til å eksplodere då ho delte bilde av seg sjølv i tettsittande korsettar. No snakkar ho ut om korleis det var å sjå reaksjonane.

  – Det fekk meg til å ikkje ville dele og publisere bilde igjen, innrømmer ho.

 • Erik Poppe lager film om Quisling

  Regissør Erik Poppe og filmselskapet Paradox skal lage spillefilm om landssvikeren Vidkun Quisling, og får 18 millioner kroner i produksjonsstøtte fra Norsk Filministitutt. Filmen skal ta for seg tiden fra frigjøringen fram til Quisling ble henrettet.

 • En strålende film fra ville vesten

  Kinoklare «First Cow» tar oss til et barskt miljø med nybyggere og pelsdyrjegere i 1800-tallets Oregon. – En nydelig film, med kloke, morsomme og rørende observasjoner av myke menn i Det ville vesten, skriver filmanmelder Birger Vestmo. (Terningkast 6)

  Fra filmen "First Cow"
  Foto: Allyson Riggs / A24 Films