Hopp til innhold

Robert Plant: – Vi var ikke et band lenger

Robert Plant er en av de mange stjernene NRK-veteran Sigbjørn Nedland har intervjuet. Hør ham fortelle om samarbeidet i Led Zeppelin etter at trommeslager John Bonham døde.

Robert Plant

ROBERT PLANT snakker om Led Zeppelin.

Foto: Don Massie

Sigbjørn Nedland har laget ti P2-programmer om sine møter med pophistoriens største stjerner. I det niende programmet handler det om grupper og samarbeid.

Programmene inneholder selvsagt mye musikk i tillegg til samtalene, og for spesielt interesserte har Nedland laget en spilleliste i Spotify til hvert program. Der ligger alle låtene i sin helhet.

Spillelista til program 9 finner du her:

Serien sendes i NRK P2 hver søndag kl. 16:03. Alle programmene så langt kan høres i nettspilleren NRK Radio

Program 9 – Grupper og samarbeid

Noen finner hverandre tidlig – lager et band og holder seg til den samme gjengen.

Andre leter stadig etter nye impulser og nye møter – bryter opp og går videre.

Men Hva skal til for at unike musikalske samarbeid oppstår?

Sigbjørn Nedland og George Harrisson

George Harrison forteller om livet i The Beatles.

Foto: NRK

Hør George Harrison fortelle om The Beatles, Robert Plant om Led Zeppelin, hør historien om Traveling Wilburys og om Elvis Preseleys samarbeid med the Jordanaires.

Anbefalt videre lesing:

Kulturstrøm

 • Irakisk skodespelar saksøker britisk magasin etter bildebruk

  I det britiske magasinet Economist blir eit bilde av den irakiske skodespelaren Enas Taleb brukt som illustrasjon i ein artikkel med tittelen «Kvifor kvinner er tjukkare enn menn i den arabiske verda».

  I artikkelen argumenterer magasinet for at sosiale restriksjonar i den arabiske delen av verda gjer at kvinner held seg unna arbeid og fysisk trening.

  Taleb har no gått til søksmål mot magasinet. Ho krev økonomisk kompensasjon og at magasinet ber om orsak. Ho meiner også at bilde er blitt manipulert, skriv BBC.

  – Bildet mitt blei brukt i ein kontekst som var støytande for kvinner, seier Taleb, ifølge nyheitsbyrået AFP.

 • Disney+ forbi Netflix

  Disney-konsernets inntekter skyter i været samtidig som streamingplattformen Disney+ nå har gått forbi Netflix og trolig er verdens største.

  Disney+ fikk 14,4 millioner nye abonnenter i det siste kvartalet, mens Netflix på sin side mistet nesten 1 million abonnenter. Disney+ har nå 221 millioner abonnenter, mens Netflix har 220,7 millioner.

  Det gjør trolig Disney+ til verdens største streamingaktør.

  (©NTB)