Robert Plant: – Vi var ikke et band lenger

Robert Plant er en av de mange stjernene NRK-veteran Sigbjørn Nedland har intervjuet. Hør ham fortelle om samarbeidet i Led Zeppelin etter at trommeslager John Bonham døde.

Robert Plant

ROBERT PLANT snakker om Led Zeppelin.

Foto: Don Massie

Sigbjørn Nedland har laget ti P2-programmer om sine møter med pophistoriens største stjerner. I det niende programmet handler det om grupper og samarbeid.

Programmene inneholder selvsagt mye musikk i tillegg til samtalene, og for spesielt interesserte har Nedland laget en spilleliste i Spotify til hvert program. Der ligger alle låtene i sin helhet.

Spillelista til program 9 finner du her:

Serien sendes i NRK P2 hver søndag kl. 16:03. Alle programmene så langt kan høres i nettspilleren NRK Radio

Program 9 – Grupper og samarbeid

Noen finner hverandre tidlig – lager et band og holder seg til den samme gjengen.

Andre leter stadig etter nye impulser og nye møter – bryter opp og går videre.

Men Hva skal til for at unike musikalske samarbeid oppstår?

Sigbjørn Nedland og George Harrisson

George Harrison forteller om livet i The Beatles.

Foto: NRK

Hør George Harrison fortelle om The Beatles, Robert Plant om Led Zeppelin, hør historien om Traveling Wilburys og om Elvis Preseleys samarbeid med the Jordanaires.

Anbefalt videre lesing:

Kulturstrøm

 • Tegneserieskatt for salg

  En samling på mer enn 40.000 DC comic-utgivelser skal selges, melder auksjonshuset Sotheby's. Samlingen stammer fra den britiske produsenten, forfatteren og DJ-en Ian Levine og består av hver eneste DC Comics-utgivelse fra 1934 til 2014, melder DPA. Tegneserieskatten byr på førsteutgaver av Superman og Batman, samt Wonder Woman sin første «opptreden» (NTB).

  Wonder Woman
  Foto: AP Photo / AP
 • Bolsonaro-videoer fjernet fra nett

  To videoer er fjernet fra Brasils president Jair Bolsonaros kontoer på Facebook, Instragram og Twitter. Grunnen er at innholdet stred mot helseinformasjon gitt av myndighetene og utsetter folk for større risiko for å bli smittet.

 • Nederlenderne elsker Harstad

  Romanen «Max, Mischa & Tetoffensiven» av Johan Harstad kommer i et tiende opplag og nærmer seg et totalopplag på 30.000 bøker i Nederland, melder Gyldendal forlag. Boka ble også løftet fram i bokpanelet i det populære talkshowet DWDDs siste sending, som den beste boka bokpanelet hadde lest, og som perfekt karantenelesning.

  Bokpanelet i det nederlandske talk showet DWDD med Johan Harstads roman Max, Mischa og Tetoffensiven
  Foto: Johanne Jomisko de Figueiredo / Gyldendal