Wille Nelson ble inspirert av radio

NRK-veteranen Sigbjørn Nedland har laget ti P2-programmer om sine møter med pophistoriens største stjerner. I det sjette programmet handler det om påvirkning og inspirasjon.

Willie Nelson

RADIOLYTTER: Willie Nelson fortalte Sigbjørn Nedland at han første musikalske inspirasjon kom fra å høre musikk på radio.

Foto: Scanpix/AP

Programmene inneholder selvsagt mye musikk i tillegg til samtalene, og for spesielt interesserte har Nedland laget en spilleliste i Spotify til hvert program. Der ligger alle låtene i sin helhet.

Spillelista til program 6 finner du her:

Serien sendes i NRK P2 hver søndag kl. 16:03. Alle programmene så langt kan høres i nettspilleren NRK Radio.

Program 6 - påvirkning og inspirasjon

Hvor bevisste er egentlig artister på hva som har formet dem og musikken de har laget, om de musikalske skuldrene de står på?

Det handler om påvirkning og det samspillet som oppstår mellom en musiker og samfunnet rundt.

Eric Claptons konsert på Norwegian Wood 2011.

Eric Clapton snakker med Sigbjørn Nedland om inspirasjon.

Foto: Per Ole Hagen / NRK

Hør hva blant andre Willie Nelson, Mark Knofler (Dire Straits), Eric Clapton, Robert Plant, Leonard Cohen, Ry Cooder, Robbie Robertson, Ronnie Hawkins, Charles Neville, Rickie Lee Jones, Carlos Santana, Peter Gabriel sier om dette.

Anbefalt videre lesing:

Kulturstrøm

  • Italiensk krimforfatter er død

    Den italienske forfatteren Andrea Camilleri, 93, er død. Den kjente krimforfatteren er mannen bak romanhelten "il commissario" Montalbano i den fiktive sicilianske byen Vigàta. Flere av bøkene hans er oversatt til norsk.