Spilleliste: Nedlands Jukeboks 5

NRK-veteranen Sigbjørn Nedland har laget ti P2-programmer om sine møter med pophistoriens største stjerner. I det femte programmet handler det om innovasjon.

Sigbjørn Nedland og Leonard Cohen i 1985

Leonard Cohen og Sigbjørn Nedland

Foto: NRK

Programmene inneholder selvsagt mye musikk i tillegg til samtalene, og for spesielt interesserte har Nedland laget en spilleliste i Spotify til hvert program. Der ligger alle låtene i sin helhet.

Spillelista til program 5 finner du her:

Serien sendes i NRK P2 hver søndag kl. 16:03. Alle programmene så langt kan høres i nettspilleren NRK Radio.

Program 5 - Innovatørene

Noen artister har en klar visjon om å skape noe helt nytt og unikt. Det er de musikalske innovatørene. Men betyr nyskaping at musikken blir bedre? Noen ganger handler også innovasjon om en reaksjon.

Den tidligere Roxy Music-vokalisten Bryan Ferry

Bryan Ferry snakker med Sigbjørn Nedland om å skape.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Hør hva blant andre David Bowie, Bryan Ferry, Neil Young, Iggy Pop, Robbie Robertson (The Band), Kraftwerk, Elvis Costello, Buffy Saint Marie, Ry Cooder, Peter Gabriel og Joni Mitchell om dette.

Mye har skjedd innen musikkfeltet siden de kom på banen.

Spillelista til program 4 finner du her:

Spillelista til program 3 finner du her:

Spillelista til program 2 finner du her:

Spillelista til program 1 finner du her:

Anbefalt videre lesing:

Et liv blant stjernene: NRK-veteranens favoritt­intervjuer

Kulturstrøm

 • Samisk i digital språkbank

  I dag er det den internasjonale morsmålsdagen, og 2019 er FNs internasjonale år for urfolksspråk. I Samisk arkiv i riksarkivet finnes det flere intervjuer på samisk tilgjengelige for publikum. Språkbanken skal ta vare på samisk språk i sine ulike varianter. Anna Jacobsen er en av dem som har delt sine fortellinger på samisk, hør her.

  Samisk flagg
  Foto: Heiko Junge / NPK
 • Karpe i strupen på plateselskap

  I en låt som slippes fredag beskylder rapduoen Karpe, Chirag Patel og Magdi Ytreeide Abdelmaguid, en tidligere sjef i plateselskapet Cosmos Music for tyveri. De rapper at de vil ta «saken til retten», ifølge DN. Saken skal ha pågått i over ti år.

 • Tidligere SKUP-leder tiltalt

  Statsadvokaten mener tidligere sekretariatsleder Jens Egil Heftøy (45) har begått grovt underslag for opp mot 200.000 kroner og har nå tatt ut tiltale, skriver Medier 24. Heftøy sa opp sin stilling rett etter at det ble funnet avvik i SKUPs regnskap i 2016. Saken skal opp i Oslo tingrett 6. og. 7. juni.