Hopp til innhold

Spill Listepop

Listepop dybdetester popkunnskapene dine. I motsetning til de fleste andre pop-quiz'er er det ikke bare ett riktig svar, men mange.

 

Listepop-spillet
Foto: NRK

Test popkunnskapene med Listepop her!

I Listepop får du popkunnskapene dine testet i forskjellige varianter. Her er det imidlertid ikke bare ett rett svar på hvert spørsmål - til hver oppgave får du oppgitt en lang liste med mulige svar, og oppgaven er å finne alle de riktige svarene.

Du får poeng i Listepop for hvert riktige valg du gjør fra listene. Du har imidlertid ikke mulighet til å velge flere enn antallet riktige svar fra listen, slik at hvert gale svar gjør at du mister et poeng. Til slutt blir du rangert etter hvor godt du har gjort det i spillet, og får endelig vite om popkunnskapene dine står til "Fantastisk!", eller bare til "Temmelig slapt".

 

 

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober