NRK Meny
Normal

Spice Girls gjenforenes under nytt navn

Tre av de tidligere Spice Girls-medlemmene gjenforener gruppen under det nye navnet GEM i anledning 20-årsjubileet.

Spice Girls

GJENFORENES: Geri Halliwell, Mel B, og Emma Bunton fra Spice Girls gjenforener gruppen under det nye navnet GEM i anledning Spice Girls 20-årsjubileum. Victoria Beckham (til venstre) og Melanie Chisholm (til høyre) blir ikke en del av GEM.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Victoria Beckham og Melanie Chisholm blir ikke med når Spice Girls offisielt gjenforenes under navnet GEM, skriver The Independent.

GEM, som kan oversettes til norsk som perle eller edelsten, er også en sammentrekning av initialene til medlemmene i «nye» Spice Girls. Disse er Geri Halliwell, Emma Bunton og Mel B. Ifølge avisen skjer gjenforeningen i anledning Spice Girls' 20-årsjubileum.

Nyheten om gjenforeningen ble sluppet i en video, der bandmedlemmene takker fansen.

– Vi har tenkt på at vi har de beste vennene i hele verden, sier Mel B i videoen, før hun blir avbrutt av Geri Halliwell.

– Dere har stått ved vår side i 20 år, og vi vil si tusen takk, sier Halliwell til fansen.

Gruppens tredje medlem, Emma Bunton legger til:

– Vi har hatt opp- og nedturer, men dere har alltid vært der.

Avslutningsvis sier de tre popstjernene at de vil feire sammen med fansen.

Ifølge avisen The Sun har de tre møttes over flere uker for å planlegge en konsert i Hyde Park i 2017.

Endelig kommer altså Spice Girls-fansen til å få det de «really, really want». Siden gruppen ble oppløst i 2000 har det vært stadige spekulasjoner om gjenforeninger.

Ifølge The Independent skjer gjenforeningen for å markere 20-årsjubileet til Spice Girls, som slapp sin første singel «Wannabe» i 1996.

Singelen suste rett inn på de engelske hitlistene, og da albumet «Spice» ble sluppet senere samme år solgte det 1.8 millioner album på syv uker i Storbritannia alene. Dermed ble Spice Girls den raskest selgende britiske popgruppen siden The Beatles.

Her kan du få et gjensyn med monster-hiten «Wannabe»:

Kulturstrøm

 • SE: VG-lista topp 20

  Direkte fra 19:40

  Nordens største gratiskonsert, direkte fra Rådhusplassen i Oslo. Med artister som blant annet Allan Walker, Stargate, Jess Glynne, SJUR og Isac Elliot, Arif og Unge Ferrari, Julie Bergan, Ruben og Vidar Villa. Programleder Christine Dancke, Vegard Harm og Martin Holmen.
 • Første rivetillatelse er gitt

  Plan- og bygningsetaten har gitt tillatelse til å rive regjeringsbygg 4 og Møllergata 17, de første tillatelsene som er gitt til det nye regjeringskvartalet. Etaten har ikke fått inn merknader til riving av disse to byggene.

 • Jakob Oftebro spiller Peer Gynt

  Det er nå endelig klart at Jakob Oftebro skal spille Peer Gynt på Gålå i august. Oftebro ble brannskadet under filminnspilling og det var usikkert om han kunne spille på Gålå. – Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa og alle aktørene en gang til, sier Jakob Oftebro i en pressemelding.