Hopp til innhold

Spice Girls fikk sang av Bono

U2-vokalisten skrev sang til Spice Girls for å øke interessen for comebackalbumet.

Spice Girls

Spice Girls er klare for både gjenforeningsturné og nytt album.

Foto: MIKE OWEN / AP

U2-frontmann Bono har komponert en av sangene på krydderjentenes nye album

Navnet ikke kjent

Navnet på sangen er så langt ikke kjent, men den vil inkluderes på Spice Girls' samlealbum som kommer neste måned. Popdamene vil også framføre sangen på den kommende verdensturneen som starter 7. desember i Los Angeles.

Bakgrunnen for samarbeidet skal være at Spice Girls' plateselskap var bekymret for salget av samlealbumet, og bestemte seg for å trekke inn Bono som en ekstra attraksjon for å øke salget.

- Merkelig samarbeid

- Det kan virke som et merkelig samarbeid, med jentenes poprøtter og rockeren Bono, men det virker. Det har vært bekymring rundt hvordan albumet vil selge, og om det fortsatt finnes en solid Spice Girls-tilhengerskare, forteller en anonym kilde i musikkbransjen til britiske Daily Mirror.

Interessen for jentenes kommende turné er det imidlertid ingenting å si på. Mandag ble åpningskonserten i Londons O2 Arena utsolgt på 38 sekunder .

Sist måned ble det kjent at George Michael hadde laget en julelåt til krydderjentenes comebackalbum.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.