Spente Skam-skuespillere på rød løper

I kveld gikk skuespillere fra «Skam» på rød løper foran Grieghallen. De ble stoppet av mange unge som ville ta bilder sammen med dem. Selv hadde de sommerfugler i magen for Skam er nominert til flere Gullruten-priser.

Skam på rød løper

Rød løper i kveld for Gullruten

Foto: Hanna Huglen Revheim

– Jeg er spent. Jeg har aldri vært her før, sier Henrik Holm som spiller Even i TV-serien «Skam». Han forteller at han har fått sovet litt. Og mens han går på den røde løperen er det nok av ungdom som vil ta bilder med ham. Det synes han er helt greit.

– De viser bare kjærlighet, sier han og innrømmer at han får dårlig samvittighet når han må si nei av og til.

Skam nominert

Ikke overraskende er NRKs TV-serie Skam nominert i flere klasser. Både for beste TV-drama og Tarjei Moe er nominert som beste mannlige skuespiller. Og to av skuespillerne gikk på rød løper med sommerfugler i magen.

– Jeg gleder meg til i kveld, sier Tarjei Sandvik Moe som spiller Isak i Skam-serien. Han er nominert som beste mannlige skuespiller.

– Dette er gøy! sier han og innrømmer at også han er blitt vant til alle ungdommene som vil ta bilde sammen med ham.

Både Pål Sverre Hagen fra Valkyrien, Aksel Hennie fra Nobel og Anders Danielsen Lie fra Nobel er nominert i klassen for beste mannlige skuespiller.

TV-serien Snøfall som var en ny julekalenderserie fra NRK er også nominert i flere klasser, både som beste barne- og ungdomsprogram og Kjersti Elvik som spilte en av hovedrollene er nominert som beste kvinnelige skuespiller.

Hun konkurrerer med Ellen Dorrit Petersen som er nominert for rollen i Aber Bergen og, Ellen Brigitte Winther for rollen i Valkyrien og Gina Cornelia Pedersen i Unge Lovende.

Leo nominert

Programleder Fredrik Solvang i Dagsnytt 18 er nominert som beste programleder sammen med Petter Nyquist i Petter uteligger, Yousef Hadaoui fra Svart Humor og Leo Ajkic fra Flukt.

På rød løper

Christine Koht er nominert som beste kvinnelige programleder.Her sammen med Lothepus fra Kjendisfarmen som også er nominert.

Foto: Hanna Huglen Revheim

Beste kvinnelige programleder har også flere konkurrenter fra flere TV-kanaler. Der er Christine Koht fra TVNorge, Jannecke Weeden i TV 3, Solveig Kloppen for TV 2 og Helene Sandvig i NRK.

Kulturstrøm

 • Regn over festspillåpningen

  Mens fiffen sitter under tak, må publikum tre på seg hettene mens de lytter til åpningskonsertene under Martin Horntveths ledelse.

  Festspillene i Bergen åpning 2019
  Foto: Stine Mari Velsvik / NRK
 • Booker-prisen til omansk kvinne

  Den prestisjetunge «Man Booker Prize» for beste roman på engelsk og utgitt i Storbritannia går i år til Jokha Alharthi for romanen «Celestial Bodies». Hun er med det den første kvinnelige omanske forfatter som blir oversatt til engelsk og den første arabiske forfatter som vinner prisen, skriver The Guardian.

 • Keiino i verdenstoppen

  Eurovision-låta «Spirit In The Sky» er den 10. mest populære på Itunes i verden, og ligger høyt på hitlistene i flere land i Europa. – En drøm som er i ferd med å gå i oppfyllelse, sier låtskriver og vokalist Tom Hugo Hermansen til Fædrelandsvennen.

  Keiino ESC 2019
  Foto: NRK