NRK Meny
Normal

Spente Skam-skuespillere på rød løper

I kveld gikk skuespillere fra «Skam» på rød løper foran Grieghallen. De ble stoppet av mange unge som ville ta bilder sammen med dem. Selv hadde de sommerfugler i magen for Skam er nominert til flere Gullruten-priser.

Skam på rød løper

Rød løper i kveld for Gullruten

Foto: Hanna Huglen Revheim

– Jeg er spent. Jeg har aldri vært her før, sier Henrik Holm som spiller Even i TV-serien «Skam». Han forteller at han har fått sovet litt. Og mens han går på den røde løperen er det nok av ungdom som vil ta bilder med ham. Det synes han er helt greit.

– De viser bare kjærlighet, sier han og innrømmer at han får dårlig samvittighet når han må si nei av og til.

Skam nominert

Ikke overraskende er NRKs TV-serie Skam nominert i flere klasser. Både for beste TV-drama og Tarjei Moe er nominert som beste mannlige skuespiller. Og to av skuespillerne gikk på rød løper med sommerfugler i magen.

– Jeg gleder meg til i kveld, sier Tarjei Sandvik Moe som spiller Isak i Skam-serien. Han er nominert som beste mannlige skuespiller.

– Dette er gøy! sier han og innrømmer at også han er blitt vant til alle ungdommene som vil ta bilde sammen med ham.

Både Pål Sverre Hagen fra Valkyrien, Aksel Hennie fra Nobel og Anders Danielsen Lie fra Nobel er nominert i klassen for beste mannlige skuespiller.

TV-serien Snøfall som var en ny julekalenderserie fra NRK er også nominert i flere klasser, både som beste barne- og ungdomsprogram og Kjersti Elvik som spilte en av hovedrollene er nominert som beste kvinnelige skuespiller.

Hun konkurrerer med Ellen Dorrit Petersen som er nominert for rollen i Aber Bergen og, Ellen Brigitte Winther for rollen i Valkyrien og Gina Cornelia Pedersen i Unge Lovende.

Leo nominert

Programleder Fredrik Solvang i Dagsnytt 18 er nominert som beste programleder sammen med Petter Nyquist i Petter uteligger, Yousef Hadaoui fra Svart Humor og Leo Ajkic fra Flukt.

På rød løper

Christine Koht er nominert som beste kvinnelige programleder.Her sammen med Lothepus fra Kjendisfarmen som også er nominert.

Foto: Hanna Huglen Revheim

Beste kvinnelige programleder har også flere konkurrenter fra flere TV-kanaler. Der er Christine Koht fra TVNorge, Jannecke Weeden i TV 3, Solveig Kloppen for TV 2 og Helene Sandvig i NRK.

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.