Spente Skam-skuespillere på rød løper

I kveld gikk skuespillere fra «Skam» på rød løper foran Grieghallen. De ble stoppet av mange unge som ville ta bilder sammen med dem. Selv hadde de sommerfugler i magen for Skam er nominert til flere Gullruten-priser.

Skam på rød løper

Rød løper i kveld for Gullruten

Foto: Hanna Huglen Revheim

– Jeg er spent. Jeg har aldri vært her før, sier Henrik Holm som spiller Even i TV-serien «Skam». Han forteller at han har fått sovet litt. Og mens han går på den røde løperen er det nok av ungdom som vil ta bilder med ham. Det synes han er helt greit.

– De viser bare kjærlighet, sier han og innrømmer at han får dårlig samvittighet når han må si nei av og til.

Skam nominert

Ikke overraskende er NRKs TV-serie Skam nominert i flere klasser. Både for beste TV-drama og Tarjei Moe er nominert som beste mannlige skuespiller. Og to av skuespillerne gikk på rød løper med sommerfugler i magen.

– Jeg gleder meg til i kveld, sier Tarjei Sandvik Moe som spiller Isak i Skam-serien. Han er nominert som beste mannlige skuespiller.

– Dette er gøy! sier han og innrømmer at også han er blitt vant til alle ungdommene som vil ta bilde sammen med ham.

Både Pål Sverre Hagen fra Valkyrien, Aksel Hennie fra Nobel og Anders Danielsen Lie fra Nobel er nominert i klassen for beste mannlige skuespiller.

TV-serien Snøfall som var en ny julekalenderserie fra NRK er også nominert i flere klasser, både som beste barne- og ungdomsprogram og Kjersti Elvik som spilte en av hovedrollene er nominert som beste kvinnelige skuespiller.

Hun konkurrerer med Ellen Dorrit Petersen som er nominert for rollen i Aber Bergen og, Ellen Brigitte Winther for rollen i Valkyrien og Gina Cornelia Pedersen i Unge Lovende.

Leo nominert

Programleder Fredrik Solvang i Dagsnytt 18 er nominert som beste programleder sammen med Petter Nyquist i Petter uteligger, Yousef Hadaoui fra Svart Humor og Leo Ajkic fra Flukt.

På rød løper

Christine Koht er nominert som beste kvinnelige programleder.Her sammen med Lothepus fra Kjendisfarmen som også er nominert.

Foto: Hanna Huglen Revheim

Beste kvinnelige programleder har også flere konkurrenter fra flere TV-kanaler. Der er Christine Koht fra TVNorge, Jannecke Weeden i TV 3, Solveig Kloppen for TV 2 og Helene Sandvig i NRK.

Kulturstrøm

  • Prestehumoren blir snillere

    Prestehumoren i norske medier er blitt snillere de siste femti årene. Det mener religionsprofessor Pål Repstad ved Universitetet i Agder. Han har vært med på å skrive den nye boken «Ingen spøk», som handler om preste-humor i norske medier.

    Preste-humoren i norske medier er blitt snillere de siste femti årene. 
Det mener religionsprofessor Pål Repstad ved Universitetet i Agder. Han har vært med på å skrive den nye boken "Ingen spøk", som handler om preste-humor i norske medier.
  • Får SOME-nekt av føderal dommer

    Donald Trumps tidligere rådgiver, Roger Stone, får ikke lov til å publisere på Instagram, Facebook eller Twitter. Det har en føderal dommer bestemt etter han gikk over grensen for hvor mye han fikk lov å si offentlig om saken sin, skriver Reuters.