NRK Meny
Normal

Spent Silje

Nå er Silje Nergaard klar med sitt ellevte album, "Darkness out of Blue", og er spent på mottakelsen etter å ha bytta ut praktisk talt hele bandet.

Silje Nergaard
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Lyd: Silje Nergaard på besøk i Musikknytt på P1

Video: Silje Nergaard i Frokost-tv

- Jeg trengte å våkne litt, få andre impulser, sier Silje Nergaard.

Men dama, som har hatt stor suksess med sine jazz/pop-album langt utenfor Norges grenser, har brukt lang tid på å finne fram til de rette folkene.

- De må være gode jazz-musikere, men hver sang skal dyrkes fram uten at de skal være for opptatte av å vise sitt eget ego, forklarer hun.

Endelig voksen

Silje Nergaard har runda de 40, men det var ikke før hun i fjor ga ut egen sangbok, "Be Still My Heart" at hun følte seg voksen.

- Det var så mange som spurte etter akkordene til sangene mine, så da fant vi ut at vi kunne gi ut ei sangbok, sier Nergaard.

- Jan Eggum har lagd sangbok, nå var det min tur, og jeg føler meg veldig voksen! forteller hun leende.

Silje Nergaard synger live i Frokost-Tv
Foto: NRK

 

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP