NRK Meny
Normal

Spennende beinrester

Det er artig å gå på skattejakt i naturen for da kan vi av og til finne noe spennende og uvanlig å ta med hjem for å studere videre.

Hvilket dyr kommer beinrestene fra?
Foto: NRK

Jørgen sendte oss noe han trodde var en hodeskalle, men det viste seg å være brystbeinet til en røy istedet.

Han har også funnet fisketenner, men hvilken fisk kommer tennene fra? Solveig gir deg svaret.

Se video: Seerspørsmål om funn av beinrester


Har du et spørsmål til Solveig? Send det til Newton .

Solveig Hareide

Solveig svarer på spørsmål fra deg.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).