NRK Meny
Normal

– Norske seere er mest nysgjerrig på om det blir sex mellom Saga og Martin

Norske tv-seere er de som spekulerer mest i om det til slutt blir noe mellom Saga Norén og Martin Rohde i tv-serien Broen, forteller skuespillerne til Anne Lindmo.

Broen

Kim Bodnia og Sofia Helin slår an på NRK. Her på besøk hos Anne Lindmo.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Skuespillerne bak karakterene, Kim Bodnia og Sofia Helin, er gjester i programmet Lindmo som sendes på NRK1 lørdag 21.50.

Sesong to av suksesserien «Broen» hadde premiere på skandinaviske tv-skjermer denne uken og ble sett av over 2,6 millioner mennesker.

– Åpenbart en stor ting

Igjen møter vi den danske politimannen Martin og hans svenske kollega Saga som jobber med en kriminalsak på tvers av landegrensene.

Forholdet mellom de to er spesielt. Spesielt Saga som med sine autistiske trekk og manglende sosiale antenner skaper et helt eget samspill med den hardbarka politimannen Martin fra andre siden av broen.

Mange lurer på om de to politibetjentene til slutt skal finne tonen og bli noe mer enn bare venner. Spesielt norske tv-seere spekulerer i om det er romanse i luften.

– Det er åpenbart en stor ting for dem om Martin og Saga kommer til å bli sammen. Det er veldig spesielt, sier Kim Bodnia til Anne Lindmo.

– De lurer på om det skal bli noe sex. Jeg ble veldig overrasket første gangen noen spurte. Det kjennes nesten perverst, forteller motspiller Sofia Helin.

Kim Bodnia sier hans oppfatter karakteren som sin egen datter, før han tar seg i det:

– Jo, for faen. Saga er ikke mitt barn, hun er en kvinne. Så får vi la det henge der. Det er fortsatt ni episoder igjen, så man vet aldri, sier Bodnia.

Språkbarriere

Også mellom de to skuespillerne har det vokst fram et godt profesjonelt forhold, selv om språkbarrieren var en utfordring i begynnelsen.

– Kim pratet veldig mye og jeg forstod veldig lite. Så jeg sa mest «mhm», forteller Helin.

Broen 2

Sofia Helin og Kim Bodnia er tilbake på norske skjermer med sesong to av «Broen».

Foto: SVT

– I begynnelsen var både jeg og instruktøren dansk så når vi skulle snakke sammen og energien var høy, kunne vi ble vanskelig å forstå, sier Bodnia.

– Men jeg likte at vi hadde den dynamiske energien mellom oss. Det er det som er skuespilleri, sier Helin.

Bruker Saga privat

Bodnia skryter av Helin for at hun går dypt inn i arbeidet og klarer å skyve bort den virkelige verden når hun spiller rollen som Saga. Så grundig gikk hun inn i første sesong at hun til slutt fikk en psykisk knekk da kameraene ble skrudd av.

– I ettertid har jeg skjønt at det var fordi jeg hadde arbeidet med deler av hjernen jeg ikke hadde brukt før. Så jeg måtte ta meg en pause for å tenke over hvem jeg var, forteller hun.

For Helin har svært lite til felles med rollekarakteren. Mens Saga nærmest har en matematisk rasjonell tilnærming til ting, beskriver Helin seg selv som følelsesmessig kaotisk.

– Men nå har jeg begynt å bruke Saga for å få litt orden i mitt eget liv, forteller den svenske skuespilleren.

Skeptisk til å være sterilisert

Kim Bodnia møtte også på sine utfordringer da han første gang leste manuskriptet til «Broen». Det ble for tung kost for den danske skuespilleren at rollekarakteren hans er sterilisert.

– Jeg ringte forfatteren og sa at «Martin Rohde kan ikke være impotent som en doven hannkatt som bare ligger og spiser seg tykk», forteller Bodnia.

Etter en middag med Hans Rosenfeldt og medspiller Helin gikk Bodnia innom en kafé hvor han kom i snakk med to store karer.

– Jeg spurte dem om hva de syntes om menn som steriliserer seg, for Kim Bodnia kan ikke være «slapp i linen». De svarte at det er på mote, du kan ha sex uten beskyttelse og det er meget mandig.

– Da ringte jeg Hans med det samme og sa at det var i orden, ler Bodnia.

Se hele intervjuet med Broen-skuespillerne i Lindmo på NRK1 lørdag klokka 21.50.

Flere kulturnyheter