Dette trenger du
6-8 kyllinglår
1/2 dl soyasaus
1 dl oystersauce
2 ss risvin eller gin
2 ss sesamolje
2 ss riseddik eller 7%
2 ts sukker
2 ts kvernet sort pepper
4 hvitløksfedd i tynne skiver
1 dl vann
Maizena
2 ss ristede sesamfrø
frisk koriander
olje til steking
Slik gjør du
Del låret i to ved leddet. Skjær ut lårbenet om du vil.
Visp sammen soyasaus, oystersauce, risvin, sesamolje, eddik, sukker, pepper og hvitløk.
Mariner lårstykkene i minimum 30 minutter.
Ta kjøttet opp av marinaden og skrap av det overflødige.(Ta vare på all marinaden, det blir sausen)
Brun lårstykkene i olje. Tilsett marinade og vann.
La det småkoke til lårstykkene er gjennomkokte, ca 15 minutter.
Jevn sausen med litt Maizena.
Dryss over sesamfrø og hakket koriander før servering.
Serveres med ris og wokede grønnsaker etter ønske, gjerne tilsatt oystersauce, finhakket chili og finstrimlet ingefær.
(Eller bland de wokede grønnsakene i sausen rett før servering.)
Hilsen kokke-Lise:-)