NRK Meny
Normal

Søvnløse netter for Stjernekamp-favoritten

Han har imponert dommere og publikum med Elvis og Wild Cherry. Nå skal Mo prøve seg på noe han aldri før har gjort, og det fører til søvnløse netter for favoritten.

Mo forbereder seg til countrykveld på Stjernekamp

Sikter høyt: Mo tok seg en tur i NRKs kostymelager, men vil ikke avsløre om det blir boots og cowboyhatt under lørdagens episode.

Foto: Elise Hellem Ratvik / NRK

Mo synger funk i Stjernekamp

Mo har imponert så langt i Stjernekamp.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Han ser uforskammet komfortabel ut på scenen, der han to uker på rad har sunget og danset seg rett inn hjertet til både dommerpanelet og seerne i Stjernekamp. Men Mo kan fortelle at han både er nervøs og søvnløs i tiden før han skal på scenen.

– Jeg er så nervøs, det er så mye nerver før jeg skal på scenen! Men med en gang man er igang må man bare skjule det, sier Mo til NRK.no.

Han var usikker før programmet startet, om han i det hele tatt var klar for utfordringen, og sier det har blitt flere søvnløse netter.

– Jeg får ikke sove natta før, og er som en ugle som er lys våken. Men så plutselig er det over og det er søndag, og så tenker man: hva skjedde nå? Når jeg er på scenen er jeg helt borte, og når jeg er ferdig så våkner jeg opp igjen, sier han.

Reidun Sæther fortalte forrige uke at hun ble mer nervøs etter framførelsen enn før, og Mo sier også at han bare blir mer og mer nervøs for hver uke som går.

– Man blir aldri helt trygg, men jeg glad for at jeg tok sjansen og ble med. Jeg er veldig takknemlig for at jeg er med, og kan lære så mye. For det er det programmet handler om, å lære nye sjangere og lære mer om seg selv, sier han.

– Gruer meg skikkelig!

For det er nettopp det å bevege seg ut i ukjent farvann og lære noe nytt som er hele konseptet med Stjernekamp. Og nå er Mo på dypere vann enn han noen gang har vært før.

– Jeg har aldri gjort country før. Dette blir første gangen dere ser meg gjøre noe sånt, og det er litt skummelt. Jeg gruer meg skikkelig! Men jeg skal prøve å leve meg inn i låta og gjøre mitt beste, sier Mo.

Han har valgt å synge en låt fra en av USAs største countrystjerner, Brad Paisley. Han forteller at han raskt følte seg knyttet til teksten i «When I'm get where I'm going», og at publikum vil få se en ny side av han.

– Dette blir en helt ny side som ikke mange har sett av meg. Det vanskeligste blir å ikke bevege meg, men bare å holde meg i ro. De to første episodene var det mye bevegelse og energi, så dette blir helt annerledes og en helt ny side, sier han.

Dolly Parton og Shania Twain

Selv om de fleste forbinder Mo med pop og litt mer funky musikk med rytme og dansetrinn, er han ikke helt ukjent med countrymusikken.

– Mamma pleide å høre på Dolly Parton og Shania Twain da jeg var liten, så jeg lærte litt da. Jeg likte «Jolene» og de sangene, forteller Mo.

Med årene har han begynt å like musikken mer og mer, og det er særlig tekstene som appellerer til han.

– Det jeg virkelig har lært av countryen er at det mye sterke formidlinger og meninger. Tekstene er sterke, og de snakker til deg. Det er det jeg elsker med det, sier han.

Skal bare være seg selv

Mo har det med å havne blant favorittene hos dommere og publikum når han er med i musikkonkurranser. Han ble først kjent som energisk finalist og sammenlignet med Michael Jackson i X-factor i 2010, der han havnet på 4. plass.

Så kom han helt til gullfinalen i årets Melodi Grand Prix, og han havnet på 3. plass med låta «Heal», som han sang etter noen år ute av rampelyset.

Han overrasket alle med sin versjon av «Hound Dog» i det første programmet, og fulgte opp med strålende kritikker i den andre runden. Nå må han finne seg i å bli kalt favoritt igjen. Det tar Mo med knusende ro.

– Jeg har ingen plan. Jeg skal bare være meg selv og gjøre mitt beste hele veien. Ha det gøy, leve meg inn i låtene og være ekte og ærlig. Det lærte mamma meg å være fra jeg var liten, sier han.

Nå skal han bare fortsette å jobbe hardt hver uke, og leve seg inn i musikken.

– Jeg føler meg hjemme på scenen, og musikken betyr så mye for meg. Jeg er takknemlig for denne muligheten, og å få være med på Stjernekamp som er det beste konseptet som har vært på TV på lenge. Det er helt annerledes enn noe jeg har vært på med, sier han.

– Må føle noe for låta

Ottar «Big Hand» Johansen

Ottar «Big Hand» Johansen er ukens sjangerekspert.

Foto: Promo

Hver uke får deltakerne i Stjernekamp hjelp av en ekspert i sjangeren for å forberede seg best mulig. Denne uka er det Ottar «Big Hand» Johansen som har guidet artistene og sitter i dommerpanelet.

Han fikk sitt gjennombrudd som countryartist på 70-tallet, har vunnet Spellemann-priser, og har også medvirket i flere TV-serier om country. Nå er han spent på hvordan deltakerne kommer til å klare seg når de prøver seg på sjangeren.

– Det viktigste når du velger en conutrylåt er at det er en sang du blir glad i, og føler noe for. Det er essensen i country, at du føler låta betyr noe for deg, sier han.

En god countrysanger må kunne formidle til publikum det de synger, og Johansen mener tekst og fremføring er de viktigste elementene i country.

– I tradisjonell country forteller gjerne teksten en god historie. Det kan være om forskjellige ting, fra krig og smerte, til kjærlighet. Derfor er fremførelsen så viktig, sier han.

Nå gleder han seg til å artistene prøve seg på det de har lært om country denne uken.

– Det blir et veldig spennende og godt program med Jeg er fornøyd og spent, sier Johansen.

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).