Sovende skjønnheter

Mindre enn ti dager gamle poserer de sovende skjønnhetene lykkelig uvitende for fotografen. Se de søte babybildene her.

Søstrene Tracy Raver og Kelley Ryden har laget boken «Sleeeping Beauties» med nydelige bilder av sovende babyer.

For å få de nyfødte til å ligge i de tidvis kreative posisjonene, fant søstrene et aldri så lite triks. Sammen med fotograf Stephanie Robin oppdaget de at det beste tidspunktet for fotograferingen var når spedbarna var mellom fem og ti dager gamle.

Når de er så små er det tilsynelatende lettere å få dem til å sitte eller ligge i de posisjonene som du ser på bildene, ifølge fotografene.

Se også:

Slik kan du ta fine babybilder

Det er ikke alle forunt å ta like bra bilder av sine elskede små som Kelley og Tracey, men det er lov å prøve.

Fotopedagog Knut Førsund ved Fotoskolen.no deler her fem tips med deg, som kan gjøre deg til en bedre fotograf.

 1. Gå ned, ikke fotografer ovenfra
 2. Gå nær - ta masse nærbilder
 3. Prøv å få kontakt (hvis babyene ikke sover som her). Få dem til å se i linsa eller på det de holde på med.
 4. Ta mange bilder. Bruk kameraets «seriefunksjon». Da tas det vanligvis 2-3 bilder i sekundet. Da er det lettere å fange øyeblikket framfor når du kun tar ett bilde.
 5. Bruk mykt lys. Fotografer ved vinduet. Du kan også bruke indirekte blitz, om du har speilreflekskamera. Da kan du rette blitzen for eksempel mot taket.

Kulturstrøm

 • Knausgård inspirert av «Twin Peaks»

  Karl Ove Knausgård er i Norge for å promotere sine nye roman «Ulvene fra evighetens skog». – Jeg er nok inspirert av Twin Peaks. Jeg har ikke tenkt på det før, men den gjorde et utrolig inntrykk på meg. Der var det noe mystisk som hendte i et realistisk univers, sier han til NRK.

 • Humørfylt og bloddryppende grøss

  Den nye tv-serien om skrekkdukken «Chucky» dukker opp på C More og TV 2 Play fra 31. oktober. Sigurd Vik i Filmpolitiet har sett de tre første episodene og synes «Chucky» fungerer godt i serieform. Terningkast 4.

  Brad Dourif sprudler som den snerrende stemmen til den velkjente seriemorderdukken Chucky. Denne gangen er det 14 år gamle retrokunstneren Jake Wheeler (Zackary Arthur) som er så uheldig å bli Chuckys nye bestevenn.
  Foto: C More
 • Solistprisen til Amalie Stalheim

  Cellist Amalie Stalheim (28) er vinnar av Den norske solistpris 2021.

  – Stalheim er midt inne i ein rakettkarriere som vekkjer oppsikt i Norden og internasjonalt. Amalie Stalheim har eit uvanlig breitt og interessant repertoar, der rykande ferske cellokonsertar og standardrepertoaret inngår like naturleg, seier Peter Herresthal, styreleiar i Den norske solistpris.

  Prisen består av 100 000 kroner, og dessutan to prestisjefylte konsertoppdrag: Eigen konsert under Festspillene i Bergen 2022 og eit solistoppdrag saman med Bergen Filharmoniske Orkester 18. november i år. Konserten vert sendt i Hovedscenen på NRK2. I tillegg til Stalheim var fløytist Ingrid Søfteland Neset og fiolinist Miriam Helms Ålien nominerte til solistprisen.