Sovende skjønnheter

Mindre enn ti dager gamle poserer de sovende skjønnhetene lykkelig uvitende for fotografen. Se de søte babybildene her.

Søstrene Tracy Raver og Kelley Ryden har laget boken «Sleeeping Beauties» med nydelige bilder av sovende babyer.

For å få de nyfødte til å ligge i de tidvis kreative posisjonene, fant søstrene et aldri så lite triks. Sammen med fotograf Stephanie Robin oppdaget de at det beste tidspunktet for fotograferingen var når spedbarna var mellom fem og ti dager gamle.

Når de er så små er det tilsynelatende lettere å få dem til å sitte eller ligge i de posisjonene som du ser på bildene, ifølge fotografene.

Se også:

Slik kan du ta fine babybilder

Det er ikke alle forunt å ta like bra bilder av sine elskede små som Kelley og Tracey, men det er lov å prøve.

Fotopedagog Knut Førsund ved Fotoskolen.no deler her fem tips med deg, som kan gjøre deg til en bedre fotograf.

 1. Gå ned, ikke fotografer ovenfra
 2. Gå nær - ta masse nærbilder
 3. Prøv å få kontakt (hvis babyene ikke sover som her). Få dem til å se i linsa eller på det de holde på med.
 4. Ta mange bilder. Bruk kameraets «seriefunksjon». Da tas det vanligvis 2-3 bilder i sekundet. Da er det lettere å fange øyeblikket framfor når du kun tar ett bilde.
 5. Bruk mykt lys. Fotografer ved vinduet. Du kan også bruke indirekte blitz, om du har speilreflekskamera. Da kan du rette blitzen for eksempel mot taket.

Kulturstrøm

 • Ballettdansere vant talentpris

  Nasjonalballettens danser Lucas Lima og norske Gina Storm-Jensen er tildelt et av Norges største kulturstipender, Tom Wilhelmsens stiftelses opera- og ballettpris. I år er stipendet på kr. 800.000,- som deles mellom de to ballettdanserne. Juryen består av Ellen Kjellberg, Anne Gjevang og Ellen Horn, og prisen er den eneste opera-og ballettprisen i Norge, skriver Den Norske Opera og Ballett.

 • Symfonisk A-ha i Bodø

  Når a-ha i høst skal spille inn nytt album og musikkfilm, blir det med Arktisk Filharmoni som «band», melder orkesteret på sine nettsider. Prosjektet, med tittelen TRUE NORTH, er et samarbeid mellom a-ha, Bodø2024, Arktisk Filharmoni og Svømmehallen Scene og beskrives som en «melankolsk hyllest til havet og nordnorsk natur». I tillegg til albumet vil det også bli laget en musikkfilm med band og Arktisk Filharmoni på scenen, og a-ha gjennomfører produksjonen i Bodø.

 • St. Olavs Orden til Halvdan

  Hans Majestet Kongen har utnevnt visesanger og låtskriver Halvdan Sivertsen (71) til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden, melder kongehuset i en pressemelding.

  – Halvdan Johannes Falck Sivertsen mottar utmerkelsen for hans fremragende innsats som visekunstner, heter det i meldingen.

  Den Kongelige Norske St. Olavs Orden tildeles som «belønning for utmerkede fortjenester for Norge og menneskeheten».

  Halvdan Sivertsen i skrivestua.
  Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK