Hopp til innhold

SoundCloud risikerer å gå konkurs

Den populære musikkplattformen SoundCloud nådde i år 175 millioner brukere. – Utrolig synd å miste det, sier musikkprodusent.

Slick Shoota

SYND: Produsenten Marius Mevold, alias «Slick Shoota», synes det er synd om SoundCloud skulle gå konkurs.

Foto: Hans Olav Rise / NRK

En ny artikkel fra TechCrunch melder at SoundCloud kan bli slått konkurs om 50–80 dager. Ledelsen i selskapet har måttet si opp 40 prosent av sine ansatte for å spare penger.

I en mail til NRK skriver SoundCloud at det ikke er over for selskapet, og at de har måttet si opp ansatte for å spare penger til videreutvikling av musikkplattformen. De ønsker ikke å utdype den økonomiske situasjonen.

Musikkentreprenør Gunnar Greve, mener selskapet har betydd mye for artister og produsenter.

– Kygo er et skolebokeksempel på hvor viktig SoundCloud var, og hvor mye SoundCloud kunne gjøre for en artist, produsent eller kreatør i oppstartsfasen.

Gunnar Greve

I GRENSELAND: Musikkentreprenør Gunnar Greve mener SoundCloud har vært i grenseland i flere tilfeller når det gjelder opphavsrett.

Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

Finner likesinnede

Produsenten Marius Mevold, alias «Slick Shoota», har produsert elektronisk musikk i ti år. For han har musikkplattformen betydd svært mye.

– Når man driver med en nisjesjanger, så finner man likesinnede på Soundcloud, og kan bygge videre fra det. Det ville vært utrolig synd å miste det.

Han sier SoundCloud har gitt han sjansen til å spille i blant annet USA.

– Man har tilgang på statistikk, så du ser jo hvor i verden folk hører mest på musikken din. Min sjanger stammer jo fra USA, Chicago nærmere bestemt, så jeg ser jo at det er veldig mange i USA som sitter å hører på min musikk, og det er jo dødskult.

I grenseland

Gunnar Greve tror årsaken til at det går dårligere for selskapet er at de har gått fra å være gratis, til å kreve betalende abonnenter.

Han mener også at selskapet har vært i grenseland når det gjelder opphavsrett på musikken som blir publisert.

– Det er jo åpenbart en plattform som har vært i grenseland i mange tilfeller, og som har en liten grad av mulighet til å kontrollere hva brukerne legger opp og publiserer. Således har de bidratt til å være en plattform hvor artister kan og vil legge opp musikk de ikke har rettigheter til.

Kulturstrøm

 • – Filmen vekker sympati og skaper hjertevarme

  «Broker» er nok en behagelig filmopplevelse fra Hirokazu Kore-eda, skriver Filmpolitiets Birger Vestmo fra Cannes.

  – Men han kunne med fordel tatt en ekstra skriverunde eller to på manuset. Terningkast 4.

  Scene fra filmen «Broker».
  Foto: 2022 ZIP CINEMA & CJ ENM Co. Ltd.
 • Bruce Springsteen legger til ny konsert i Norge etter stor etterspørsel

  Bruce Springsteen legger til en ny konsert i Norge etter det arrangører betegner som «ekstrem etterspørsel» fra publikum.

  – Interessen og forsalget slår alt av tidligere konserter med Bruce Springsteen. Derfor stort å kunne lansere ytterligere en konsert i Oslo, skriver Live Nation i en pressemelding.

  Det er billetter lagt ut i forsalget som solgte ut umiddelbart, skriver arrangøren.

  De to konsertene spilles 30. juni og 2. juli 2023.

 • Pris for saker om feilopererte

  NRK Sørlandet har vunnet en pris blant regionale mediehus i Europa for sakene om «De feilopererte» ved Sørlandet sykehus i Flekkefjord.

  Prisen fra bransjeorganisasjonen Circom ble delt ut i Irland torsdag kveld.

  Nyhetssjef Jon Anders Møllen og journalistene Siv Kristin Sællmann og Kari Jeppestøl Arntzen tok i mot prisen i kategorien for undersøkende journalistikk.

  NRK Sørlandet vant Circom pris for de feilopererte
  Foto: Circom