Sotheby’s velger norsk

Den norske kunstneren Kenneth Blom står for Sotheby's første separatutstilling for moderne kunst. Du får møte ham i Safari i kveld på NRK 1 klokken 22:30.

 

Maleri av Kenneth Blom

Det engelske auksjonshuset Sotheby’s er kjent for sine auksjoner på antikviteter, eldre kunst og smykker. Nå satser de i stadig større grad på nyere kunst og i januar åpner de for første gang en separatutstilling med samtidskunst.

Til å sparke i gang denne satsingen har de sett mot Norge og valget falt på den norske kunstneren Kenneth Blom.

Fargesterk melankoli

Blom er kjent for fargesterke malerier ofte med menneskesilhuetter ensomt plassert i bildet. Melankolien går igjen i bildene hans, men de har også en dramatisk undertone som understrekes av de intense fargene.

Kenneth Blom har tidligere hatt separatutstilling på Henie-Onstad kunstsenter og flere andre gallerier i Norge, men dette er hans første separatutstilling i utlandet.

Møt Kenneth Blom i Safari på NRK1, i kveld klokken 22.30.

 

 

Kulturstrøm

  • Cox til Norge med nytt show

    Den britiske partikkelfysikeren Brian Cox skal holde et nytt vitenskap-show neste høst i Norge. I fjor ble showet hans på Sentrum Scene i Oslo utsolgt. Cox er kjent for en rekke vitenskapsprogrammer på BBC, blant annet «Wonders of the Solar System». Forestillingen har fått tittelen «Universal: Adventures in Space & Time» og handler ifølge arrangørene om solsystemet og universets opprinnelse og evolusjon. (NTB)

    Brian Cox
    Foto: Alex Sanz / NTB Tema