Hopp til innhold

Sotheby’s velger norsk

Den norske kunstneren Kenneth Blom står for Sotheby's første separatutstilling for moderne kunst. Du får møte ham i Safari i kveld på NRK 1 klokken 22:30.

 

Maleri av Kenneth Blom

Det engelske auksjonshuset Sotheby’s er kjent for sine auksjoner på antikviteter, eldre kunst og smykker. Nå satser de i stadig større grad på nyere kunst og i januar åpner de for første gang en separatutstilling med samtidskunst.

Til å sparke i gang denne satsingen har de sett mot Norge og valget falt på den norske kunstneren Kenneth Blom.

Fargesterk melankoli

Blom er kjent for fargesterke malerier ofte med menneskesilhuetter ensomt plassert i bildet. Melankolien går igjen i bildene hans, men de har også en dramatisk undertone som understrekes av de intense fargene.

Kenneth Blom har tidligere hatt separatutstilling på Henie-Onstad kunstsenter og flere andre gallerier i Norge, men dette er hans første separatutstilling i utlandet.

Møt Kenneth Blom i Safari på NRK1, i kveld klokken 22.30.

 

 

Kulturstrøm

 • KORK-dirigent Petr Popelka til Wiener Symphoniker

  KORKs avtroppende sjefdirigent Petr Popelka er utnevnt til ny sjefdirigent i Wiener Symphoniker, et av verdens absolutte topporkestre.

  Popelka har en raskt stigende karriere, men KORK var hans første orkester som sjefdirigent. - Vi er stolte av å ha vært Popelkas første orkester. Denne overgangen er som Glimt-trener Knutsen skulle gått rett til Ajax, sier orkestersjef Rolf Lennart Stensø.

  Popelka avslutter samarbeidet med KORK med turné til Tsjekkia i juni.

  Petr Popelka
  Foto: NRK