Hopp til innhold

Sotheby’s velger norsk

Den norske kunstneren Kenneth Blom står for Sotheby's første separatutstilling for moderne kunst. Du får møte ham i Safari i kveld på NRK 1 klokken 22:30.

 

Maleri av Kenneth Blom

Det engelske auksjonshuset Sotheby’s er kjent for sine auksjoner på antikviteter, eldre kunst og smykker. Nå satser de i stadig større grad på nyere kunst og i januar åpner de for første gang en separatutstilling med samtidskunst.

Til å sparke i gang denne satsingen har de sett mot Norge og valget falt på den norske kunstneren Kenneth Blom.

Fargesterk melankoli

Blom er kjent for fargesterke malerier ofte med menneskesilhuetter ensomt plassert i bildet. Melankolien går igjen i bildene hans, men de har også en dramatisk undertone som understrekes av de intense fargene.

Kenneth Blom har tidligere hatt separatutstilling på Henie-Onstad kunstsenter og flere andre gallerier i Norge, men dette er hans første separatutstilling i utlandet.

Møt Kenneth Blom i Safari på NRK1, i kveld klokken 22.30.

 

 

Kulturstrøm

 • Ideen er knallsterk på papiret

  – Det er mange av elementene i installasjonene som har et stort uttrykkspotensial: Hun har objekter som kan danne interessante linjer og streker som utgangspunkt for flotte, romlige tegninger. Men problemene hennes oppstår i selve sammenstillingene av elementene, skriver kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om Silje Figenschou Thoresen sin utstilling på Nordnorsk Kunstenter i Solvær.

  Fra Utstillingen Er der ligeså mange træk, der viser fremover som bagud av Silje Figenschou Thoresen på Nordnorsk kunstnersenter
  Terningkast 3 Kunst

  «Hva skal vi med dette?»

  ANMELDELSE: «Er det ligeså mange træk der viser fremover som bagud» ved Nordnorsk Kunstnersenter