Sotheby’s velger norsk

Den norske kunstneren Kenneth Blom står for Sotheby's første separatutstilling for moderne kunst. Du får møte ham i Safari i kveld på NRK 1 klokken 22:30.

 

Maleri av Kenneth Blom

Det engelske auksjonshuset Sotheby’s er kjent for sine auksjoner på antikviteter, eldre kunst og smykker. Nå satser de i stadig større grad på nyere kunst og i januar åpner de for første gang en separatutstilling med samtidskunst.

Til å sparke i gang denne satsingen har de sett mot Norge og valget falt på den norske kunstneren Kenneth Blom.

Fargesterk melankoli

Blom er kjent for fargesterke malerier ofte med menneskesilhuetter ensomt plassert i bildet. Melankolien går igjen i bildene hans, men de har også en dramatisk undertone som understrekes av de intense fargene.

Kenneth Blom har tidligere hatt separatutstilling på Henie-Onstad kunstsenter og flere andre gallerier i Norge, men dette er hans første separatutstilling i utlandet.

Møt Kenneth Blom i Safari på NRK1, i kveld klokken 22.30.

 

 

Kulturstrøm

 • Skulptur skadet med vinkelsliper

  Den velkjente skulpturen Hesten i Markensgate i Kristiansand skal være skadet med vinkelsliper, ifølge politiet. De har kontroll på mannen bak handlingen. «Fole» av Ørnulf Bast ble satt opp i 1973 og er elsket av både barn og russ.

  Laster Twitter-innhold
 • Avis dømt til millionerstatning

  Venezuelas høyesterett har dømt en avis til å betale 109 millioner kroner i erstatning for å ha gjengitt at regjeringspartiets nestleder ble knyttet til narkotikahandel av USA. Regjeringen beskyldes for å bruke domstoler mot kritikk, melder Reuters.

 • Journalister: Trakassert av politi

  Amerikanske journalister som dekker demonstrasjonene mot politivold i Minneapolis sier politiet gir dem hardhendt behandling, til tross for en rettskjennelse om å la dem jobbe i fred. Sjefredaktøren i storavisa USA Today reagerer sterkt, melder AP.

  Laster Twitter-innhold