NRK Meny
Normal

Søsteren til Marcus & Martinus gir ut julesingel

Emma Gunnarsen (8) fikk spille inn én av brødrenes ubrukte låter.

ENGLER I SNE: Slik ser og høres refrenget ut i Emma Gunnarsen sin første sang med musikkvideo.

– Jeg ble så glad da jeg fant ut at jeg skulle få spille den inn, sier Emma (8) til NRK.

I halve sitt liv har hun fulgt brødrene Marcus og Martinus Gunnarsen sin reise fra en normal tilværelse til å bli internasjonale artister.

Nå har hun spilt inn låta «Engler i Sne», en sang hun fikk prøve seg på når brødrene hennes ikke skulle bruke den på debutplata «Hei».

Vil bli som brødrene

Hun drømmer allerede stort.

– Jeg drømmer om å bli en like stor artist som dem, fordi de har mange fans og får møte folk som statsministeren og spille kule konserter, forteller hun.

Marcus og Martinus

BRØDRE I SPEKTRUM: Emma, lillesøster til Marcus & Martinus, drømmer om å gjøre som dem. Her fra én av deres to utsolgte konserter i Oslo Spektrum.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Sangen ble opprinnelig spilt inn til venner og familie, men endte opp som singel til inntekt for Kirkens bymisjon.

– Til de som trenger det

– Den er gitt ut til noen som trenger å få en bra jul og som trenger pengene til det. Det er litt kult og veldig snilt av meg, sier Emma.

Til NRK forteller far Kjell Erik Gunnarsen at grunnen bak samarbeidet med Kirkens bymisjon er interesse fra plateselskap Sony.

– Vi ville at det skulle være en fin gest fordi Emma vil gjøre det, og gi pengene til en veldedig organisasjon som trenger det før jul, sier han.

Bare et tidsspørsmål

Han forteller at de som foreldre gjorde seg mange tanker på forhånd, og synes at Emma i utgangspunktet er for ung og understreker at det ikke kan forventes et album fra datteren neste år.

– Dette er ikke en låt som noen skal profileres på. Dette handler ikke om å utvide artist-stallen i Gunnarsen-familien. Det handler om at Emma også skal få gjøre litt av det hun drømmer om når hun har sjansen til det, sier Gunnarsen.

– Hun føler dette er en del av det normale livet, så for hennes del er det ikke spesielt å gjøre dette. Det var bare et tidsspørsmål før hun bestemte seg for at dette vil hun også gjøre.

Kulturstrøm

 • Undervannskonsert på Festspillene

  Danske Aquasonic har åpningsforestillingen under Festspillene i Harstad lørdag kveld. De spiller under vann i fem store akvarium med spesiallagde instrumenter. – Det er krevende, og vi må holde pusten lenge, sier Laila Skovmand, i Aquasonic.

  Aquasonic Festspillene
  Foto: Nils Mehren / NRK
 • Rihanna og Mars rundet milliarden

  Rihanna og Bruno Mars har sist uke begge nådd den «magiske» milliardgrensen på YouTube, med sine respektive videoer til låtene «Work» og "24k Magic», skriver Billboard. Dermed er Rihanna en av de tre kvinnelige artistene med flest milliardvideoer: Hun, Katy Perry og Nicki Minaj har hver fire stykker. Bruno Mars er med " 24k Magic » på sin femte, etter tilsvarende suksess for «Uptown Funk», der han gjestet hos Mark Ronson, samt «That's What I Like», «The Lazy Song» og «Just the Way You Are» (NTB)

  Bruno Mars
  Foto: Lucas Jackson / Reuters