NRK Meny
Normal

Får hus og skolegang

Rubiana Ali Qureshi (9) og Azharuddin Mohammed Ismail (10) får nye hjem.

Rubina Ali Qureshi i døråpningen hjemme

Rubina Ali Qureshi skal få flytte ut av slummen.

Foto: Gautam Singh / AP

Er blitt lovet bolig av både indiske myndigheter og filmskaperne.

Det har skapt reaksjoner at barnestjernene fra slummen fortsatt lever i elendighet ettersom filmen allerede har spilt inn 70 millioner pund.

Nå slåss både filmskaperne og myndighetene i Mumbai i India om å gi dem bedre boforhold.

- De har hentet laurbær til landet

- Disse to barn har bragt laurbær til landet, og vi har fått vite at de bor i slumhytter, som ikke kan beregnes som boliger, sier Gautam Chatterjee til nyhetbyrået Reuters.

Chatterjee som er sjefen for det statlige direktorat for område- og boligutvikling i India, bekrefter at barnestjernene og familiene deres vil få gratis boliger av staten, men kunne ikke til BBC si hvor lang tid prosessen kunne ta.

Faren til Azharuddin sier the Indian Times at myndighetenes beslutning er gode nyheter for dem. Familien sin slumhytte ble nylig revet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Barneskuespillere fra Slumdog Millionaire på Oscarutdelingen

Rubina Ali Qureshi (midten foran) og Azharuddin Mohammed Ismail (foran til venstre) under årets Oscarutdeling, sammen med flere av filmens barneskuespillere.

Foto: JEWEL SAMAD / AFP

Avviser anklager om utnyttelse

Rubina Ali Qureshi og Azharuddin Mohammed Ismail spiller yngre versjoner av hovedkarakterene i «Slumdog Millionaire». Begge ble, i følge BBC, oppdaget av castingagenter i Garib Maga-slummen i Mumbai.

OSCAR: «Slumdog Millionaire» årets beste film

Begge skal ha fått utbetalt mer lønn enn den indiske gjennomsnittslønnen, og filmskaper Danny Boyd avviser at barna ble utnyttet av produksjonen.

Filmskaperne skal ha lovet å skaffe boliger til familiene før myndighetene kom på banen. Videre vill de sørge for at barna føår utdannelse.

- Vi innså at bare det å sende over penger ikke er svaret, og har laget nye planer de siste ukene, sier filmens produsent til Daily Mail.

- Vi vil at barna skal ha mer enn velstand, vi vil at de skal ha kunnskaper som sikrer dem for livet, følger regissør Danny Boyle opp.

Slumdog Millionaires på besøk i Disneyland

DISNEYLAND: Under USA-oppholdet i forbindelse med Oscarutdelingen fikk barneskuespillerne besøke Mikke Mus iDisneyland.

Foto: Paul Hiffmeyer / AP

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller