NRK Meny
Normal

Sopranos-stjerne ute etter åtte år i fengsel

Skuespiller Lillo Brancato Jr., kjent fra roller i The Sopranos og filmen A Bronx Tale har sonet 10 år for å ha vært med på et væpnet ran som endte veldig galt.

Lillo Brancato Jr.

Skuespiller Lillo Brancato Jr. har sittet i fengsel i åtte år etter å ha vært med på et innbrudd som fikk en dødelig utgang.

Foto: Ap

Brancato Jr. (37) hadde en lovende start på skuespillerkarrieren sin. Bare 17 år gammel spilte han hovedrollen i mafiafilmen A Bronx Tale, hvor han spilte mot blant andre filmens regissør Robert De Niro.

Mange husker han nok også fra andre sesong av mafiaserien The Sopranos, hvor han spiller den unge Matthew Bevilaqua, som blir skutt og drept av Tony Soprano.

Politimann skutt og drept

I 2005 ble Brancato Jr. pågrepet, mistenkt for å være involvert i drapet på en politimann som ikke var på vakt. Brancato Jr og hans medhjelper forsøkte å gjøre innbrudd i et hus, og havnet i skuddveksling med politimannen.

Politimannen døde av skadene, mens begge innbruddstyvene ble kritisk såret. Under rettssaken sa skuespilleren at han var på jakt etter dop da han begikk innbruddet. Han ble frikjent for drapet, men ble dømt til 10 års fengsel for ransforsøket.

Nyttårsaften slapp Brancato Jr. altså fri, til tross fra protester fra politimyndighetene, som mener han burde ha sonet for drap.

Sopranos-skuespillere på kant med loven

Vincent Pastore

Vincent Pastore, som spilte Sal «Big Pussy» Bompensiero i The Sopranos, sa seg i 2005 skyldig i vold mot kjæresten.

Foto: LOUIS LANZANO / AP

Men Brancato Jr. er på ingen måte den eneste Sopranos-skuespilleren som har vært på kant med loven.

Tony Sirico, som spilte rollen som Tony Sopranos nære medhjelper Paulie «Walnuts» Gualtieri, har en fortid som kriminell, og har blitt arrestert 28 ganger.

Robert Iler, som spiller Tony Sopranos’ sønn Anthony Junior, ble arrestert i 2001 for å ha vært med på et væpnet ran.

Joseph Gannascoli, som spiller det homofile mafiamedlemmet Vito Spatafore, ble i 2010 arrestert for å ha kjørt i fylla.

I tillegg har John Ventimiglia, som spiller seriens restauranteier Artie Bucco, sittet inne for fyllekjøring og besittelse av narkotika.

Som om ikke det er nok, har Vincent Pastore (Sal «Big Pussy» Bompensiero) vært arrestert for vold mot kjæresten.