Sophie Elise: – Ikke gjør leserne mine dummere enn de er

I et lengre intervju i «Torp» på NRK2 avviser blogger Sophie Elise Isachsen (21) at hun er et forbilde på grunn av sitt utseende.

Sophie Elise Isachsen om puppestuntet på Vixen Blog Awards.

VIDEO: Sophie Elise Isachsen forteller om hvorfor hun viste det ene brystet sitt da hun fikk prisen som Årets blogger for noen uker siden.

Harstad-kvinnen ble kåret til Årets blogger under Vixen Blog Awards , og har det som er Norges mest leste blogg.

Hun blir trukket fram som et viktig forbilde for mange unge. Men i et 35 minutter langt intervju i kveldens utgave av Torp på NRK2, avviser bokaktuelle Sophie Elise Isachsen at hun er et utseendemessig forbilde for andre jenter.

– Handler ikke om utseende

– Man kan jo så klart synes at andre er pene, og skulle ønske at man hadde det utseendet. Det har jo jeg også gjort som yngre, men jeg føler ikke at forbildestempelet mitt har noe med utseendet mitt å gjøre, utdyper hun.

Sophie Elise Isachsen tok plastiske operasjoner da hun var 18 år gammel, og forteller at det var normalt i hennes miljø i Harstad. Isachsen blir blant annet spurt om hun er bevisst sin påvirkningskraft på yngre.

– Jeg er bevisst på det, men man skal ikke gjøre leserne mine dummere enn de er. Jeg har dialog med dem daglig og vet hva de får inspirasjon av. Ingen har sagt eller skrevet at de vil bli tynnere eller sminke seg mer på grunn av meg. Folk sier at de får lyst til å være seg selv, snakke høyt og tydelig, og komme fram med meningene sine, sier hun.

Et aktuelt og dyptpløyende intervjuprogram. Hver uke inviterer programleder Ole Torp en aktuell gjest til å sitte i stolen.

VIDEO: Se tirsdagens utgave av «Torp», hvor Sophie Elise Isachsen var gjest.

– Hadde ikke skjedd en dritt

– Man hører daglig om kroppspress og anoreksi. Føler du at du har et slags ansvar, og at du påvirker mange unge?, spør Torp.

– Jeg er kanskje naiv, men jeg føler det er så enkelt å peke med den fingeren. Jeg gjør ikke noe annet enn å være meg selv. Hadde jeg lagt ned bloggen, så hadde det ikke skjedd en dritt, det hadde i hvert fall ikke blitt noe bedre, sier hun.

Sophie Elise Isachsen

Sophie Elise Isachsen viste brystet under utdelingen av Vixen Blog Awards, og sier at det var et feministisk statement.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Er det urettferdig når folk sier at du er med på å skape et kroppspress blant unge?

– Det er urettferdig å si, for kroppspress har alltid eksistert. Hvem er da skyld i kroppspresset jeg har følt på? Det blir en enkel løsning å bare skylde på Sophie Elise i stedet for å tenke på seg selv, enten man er foreldre, storesøsken eller venninner, sier Isachsen.

Torp spør også om bloggen hennes er troverdig når hun skriver om produkter hun får tilsendt.

– Ja, jeg velger å ta den jeg synes er best. Det er ikke sånn at jeg sitter hjemme og kokkelurer, og så tikker det inn én forespørsel i uka. Det er hundrevis og jeg kan velge selv.

Kulturstrøm

 • Påkostet serie om Mexico-erobring

  Den spansk-mexicanske storsatsingen «Hernán» er påkostet, realistisk og forseggjort om conquistadoren som erobret Mexico for Spania på brutalt vis, skriver Filmpolitiet, basert på de fire første episodene av første sesong. Terningkast 4.

  Óscar Jaenada i rollen som erobreren «Hernán», iført sløyelshatt på skrå, brodert vest og jakke med pynteborder. Urfolk i bakgrunnen.
  Foto: Onza Entertainment, Dopamine, NRK
 • Skuespiller Cloris Leachman død

  Den amerikanske skuespilleren Cloris Leachman (94) døde onsdag, melder nyhetsbyrået Reuters. Leachman har vunnet flere priser, blant annet Oscar for beste kvinnelige birolle i filmen «The Last Picture show» i 1971.

  Skuespiller Leachman i forbindelse Young Frankenstein i Berverly Hills.
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters