Sophie Elise vant de to gjeveste prisene: Årets blogger og folkets favoritt

Sophie Elise Isachsen (21) viste brystvorten da hun vant pris for både Årets blogger og Folkets favoritt under Vixen Blog Awards.

Sophie Elise kåret til årets blogger

ÅRETS BLOGGER: Sophie Elise Isachsen kunne slippe jubelen løs da hun ble kåret til årets blogger fredag kveld.

Foto: Petter Sommer/NRK

Sophie Elise Isachsen ankommer Vixen Blog Awards 2015 på Hotel Continental i Oslo fredag kveld.

ROLLEMODELL: - Det er en del av å vokse opp, å begynne å rette blikket utover, istedenfor bare inn mot seg selv, sier Sophie Elise til NRK om retningen bloggen hennes har tatt det siste året. Her utenfor Hotel Continental før prisutdelingen begynte.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Med nyfarget, rosa hår gikk Harstad-væringen opp scenen på Hotel Continental i Oslo for å ta imot prisen som årets blogger. Der fikk den fullsatte salen også et kort blikk av den ene brystvorten til 21-åringen.

– Jeg er veldig lei av at brystvorte skal være «fy fy», det er jo ikke det. Hadde en gutt gjort det, hadde det ikke vært noen stor greie. Jeg har tenkt mye på å legge ut et bilde med hashtagen «free the nipple», men jeg ville heller gjøre det på scenen, sier Sophie Elise når NRK møter henne kort tid etter prisutdelingen er over.

Engasjerer seg

2015 var året Sophie Elise for alvor gikk fra å være en «rosablogger» til å engasjere seg i saker som palmeolje i påskeegg, klimakrisen og flyktningsituasjonen.

Engasjementet som fulgte temaene den unge bloggeren tok for seg, var nok noe av grunnen til at Sophie Elise ble til Medie-Norges mektigste kvinne av nettstedet medier 24. Denne uken er hun landets mest leste blogger, og fredag kveld kunne hun hente hjem trofeene for både «Årets blogger 2015» og «Folkets favoritt».

Se alle vinnerne og bildegalleri nederst i saken!

Bloggeren Sophie Elise snakker om plastiske operasjoner når NRK møter henne før Vixen Blog Awards.

OM KRITIKKEN: Sophie Elise er blitt kritisert for kropps- og skjønnhetsfokus i bloggen sin. Under forberedelsene til Vixen Blog Awards snakker hun om plastisk kirurgi og kritikken mot henne.

Sophie Elise kåres til Årets blogger under Kjendisgallaen 201

TROFÉ-SAMLER: Sophie Elise ble kåret til Årets blogger under Kjendisgallaen 2015 på Chat Noir i Oslo 23. november i fjor.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Jorun Sofie F Aartun

IMPONERT: Forfatter og journalist i Dagens Næringsliv, Jorun Sofie F Aartun, mener bloggerne ikke kan oversees.

Foto: Aschehoug

– Det føles veldig bra. Jeg er veldig sjokkert og tror jeg har gått inn i et slags sjokk, jeg klarer ikke helt å skjønne det. Det kommer nok til å ta en time eller to eller tre før jeg innser det, sier hun til NRK.

– For juryen har det vært et viktig kriterium at årets blogger har vært igjennom en enorm utvikling. Sophie Elise har gått fra å være en klassisk rosablogger på soverommet sitt til å ytre seg om saker som man kanskje ikke skulle forvente, sier jurymedlem Jorun Sofie Fallmo Aartun til NRK.

Blitt «big business»

Ifølge fjorårets skattelister hadde Sophie Elise en inntekt på 1 079 224 kroner i 2014. Hun kom på fjerdeplass over landets mesttjenende bloggere, bak kjente navn som Trine Sandberg (Trines matblogg), Caroline Berg Eriksen og Ørjan Burøe.

– Siden vi arrangerte VIXEN Blog Awards for første gang i 2011 har blogging gått fra å være en hobby på mange jenterom til å bli big business. I løpet av det siste året spesielt har blogging og bloggere virkelig blitt tatt på alvor, sier VIXEN-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir.

I løpet av det kommende året kommer flere norske bloggere, blant annet Sophie Elise og Caroline Berg Eriksen, til å lansere egne mobilapper. Her skal de ta betalt for eksklusivt innhold, noe som kan gi en ekstra inntektsmulighet.

– Det er imponerende å se hvordan stadig flere norske bloggere klarer å tjene penger på bloggene sine. De viser økonomisk teft og har sikret seg en kommersiell posisjon innenfor sine fagområder som ikke kan oversees, sier jurymedlem Jorun Sofie Fallmo Aartun.

Jenny Skavlan tar imot pris

ÅRETS KJENDISBLOGG: Jenny Skavlan tok imot prisen for årets kjendisblogg på Hotel Continental.

Foto: Petter Sommer/NRK
Erlend Bratland ankommer Vixen Blog Awards 2015 på Hotel Continental i Oslo fredag kveld.
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Kulturstrøm

 • NRK dropper ny «Heimebane»-sesong

  NRK dropper ny «Heimebane»-sesong. Det melder Kampanje. Dramasjef Ivar Køhn i NRK sier at produksjonsselskapet Motlys vil lage en tredje sesong for en annen strømmetjeneste, og at NRK ikke vil være til hinder for det.

 • Britene dropper folkets røst i MGP

  Storbritannia har ikke vunnet Eurovision Song Contest siden 1997. (Katrina and the Waves, bildet). Det er ti år siden de ble topp ti. Nå har BBC bestemt seg for å skrote ordningen med å la publikum stemme fram vinnerlåten. I stedet ber de plateselskapet BMG om å plukke ut både sang og artist til neste års finale i Rotterdam, skriver The Guardian

  Katrina and the Waves
  Foto: MICHAEL URBAN / REUTERS
 • Svenska Akademien i gang

  Etter flere år med skandaler er Svenska Akademien klar for å gyve løs på arbeidet med å bestemme hvem som skal vinne årets nobelpris i litteratur. For første gang på 30 år er Akademien nå fulltallig. På dagsordenen står blant annet høstens nobelpriser i litteratur. I år skal det kåres to vinnere, og Nobelkomiteen skal legge fram sin innstilling for Akademien 10. oktober (NTB).