Srpøe oppskårne grønnsaker med en litt syrlig dressing blir en sommersalat Sonja Lee gjerne tilbereder og serverer gjestene sine. Og hun har goitt den navn etter restauranten sin.
Oppskriften er til fire personer.
Magmasalat
1 fennikel
2 gulrøtter
2 stangselleri
1 svart reddik
8 røde redikker
100 gram rukkolasalat
ca 20 gram bladpersille
ca 10 gram gressløk
1 ss sennep
3 ss balsamicoeddik
salt/pepper
0,5 dl olivenolje
litt revet fransk geitost
Fremgangsmåte
Vask alle grønnsakene og urtene. Skrell gulrøttene.
Kutt alle grønnsakene på langs i tynne skiver og legg dem i isvann (ca 1 time, ikke nødvendig hvis du har dårlig tid),
-det gjør det mer crispy.
Kutt gressløken i staver på ca 2 cm. Plukk av bladene på persillen.
Bland sennepen, eddiken, salt og pepper. Rør rundt og spe på med olivenolje.
Tørk grønnsakene godt og bland dem med vinnegretten. Brekk opp geitosten røft med fingrene over salaten og topp det hele med de ferske urtene.
Håper det smaker!
Et lite tips...
Denne salaten einer seg godt om sommeren fordi den er veldig lett fordøyelig. Man kan bruke andre typer grønnsaker så her det bare å eksperimentere.
Det er også en ypperlig rett for de som tenker på vekten.