Kyllingsalat - Oppskrift til 4 personer
1 Ristede kyllinger
8 Skiver brød
150 gr Revet parmesan
Blandet salat
4 Eggeplommer
2 Dessertskjeer Dijon sennep
6,6 dl Druekjerneolje
Friske urter
8 cl Hvitvinseddik
4 Knuste hvitløksbåter
Olivenolje
Salt/pepper
Fremgangsmåte
Ha eggeplommene i en bolle, visp inn sennep, salt og pepper.
Visp sakte og tilsett druekjerneoljen.
Visp til slutt inn eddik og tilsett parmesan.
Riv kyllingen av beinet, og mariner den i sausen.
Tilsett knust hvitløk i sausen.
Skjær brødet i terninger, og stek dem i varm olje til de er gyllenbrune. Tilsett salt og hell brødterningene over på kjøkkenpapir, slik at de mister det overflødige fettet.
Bland salaten i sausen sammen med kyllingkjøttet, og tilsett krutongene. Hakk gressløk 3 cm lang, og vask persillebladene. Ha alt på en tallerken og pynt med urtene og litt olivenolje.
Håper det smaker!
Tips
Denne salaten passer godt til lunch, men den fungerer også som en lett middagsrett.