Hopp til innhold

Mener Paus må kikke over språkbarrieren

Spellemann-nominerte Sondre Lerche tror ikke norsk musikk blir oversett, slik Ole Paus hevder. Den blir omfavnet av publikum, sier han. «Årets spellemann» i 2013, Paus, håper Siri Nilsen moser de andre i år. Hun er den eneste som skriver på norsk.

Sondre Lerche

Lerche håper Paus kan sette pris på arbeidet som ligger bak en tekst, uansett sjanger.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Spellemannprisen har utspilt sin rolle, mente Ole Paus. Han så rødt da det ble kjent at Siri Nilsen var det eneste norskspråklige innslaget i klassen for tekstforfattere. Hun er nominert sammen med Marit Larsen, Highasakite, Thea Hjelmeland og Sondre Lerche.

– Spellemann fortsetter en trasig trend, og jeg synes det er veldig synd at den har fjernet seg fra det som kunne vært en viktig oppgave, å stimulere norsk musikk. Jeg håper Siri Nilsen moser de andre, sa Paus.

Omfavnet av publikum

Ole Paus

Visesanger Ole Paus ble årets spellemann under Spellemannprisen 2013

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

– Min generasjon norske låtskrivere opplever at norskspråklig musikk er minst like akseptert og omfavnet av publikum og presse som den engelskspråklige. Det er fantastisk, men det betyr ikke at alt som skrives på norsk er automatisk bra, sier Sondre Lerche.

Han mener dermed at Paus skaper et fiendebilde han ikke kjenner seg igjen i.

– Jeg håper han greier å se over språkbarrierene og sette pris på det betydelige arbeidet som ligger bak en god tekst, uansett sjanger, sier Lerche.

– Prisen er endret

Paus, som selv har vunnet Spellemann i forskjellige kategorier, mener at Spellemannprisen har fjernet seg fra oppgaven om å verne vår egenart som en liten nasjon og språksamfunn.

En annen av de nominerte, Marit Larsen, har ikke villet kommentere utspillet fra Ole Paus overfor NRK.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP