Det er deilig med lett og enkel mat på sommeren. En brunch er en sen frokost eller tidlig lunsj, altså en blanding av begge. Det skulle passe bra for avslappende sommerdager og brunch på verandaen, i hagen eller på stranden. Sonja Lee hjelper oss litt på veien – resten er opp til din egen fantasi. Her er hennes forslag…
Tomatbruschetta
2 porsjoner
2 Tykke skiver italiensk brød
8 Plommetomater
3 Fedd hvitløk
Virgin olivenolje
Årgangseddik (balsamico)
Basilikum
Salt, pepper
Drypp litt olivenolje på brødet, rist og gni inn brødet med et av hvitløkfeddene.
Del tomatene i 2 og ta ut innmaten, grovhakk tomatene og bland med et fedd grovhakket hvitløk.
Tilsett basilikum og olivenolje, krydre med salt og pepper og ha alt på brødet.
Smak til med litt olivenolje og årgangseddik (balsamico).
Grillede grønnsaker med pesto
2 porsjoner
1 Squash
½ Rød paprika
1 Plommetomat
½ Fennikelløk
½ Aubergine
1 Fedd hvitløk
Blandet salat
3 dl Olivenolje
Salt, pepper
Stor bunt Basilikum
50 gr Parmesan
Hakk alle grønnsakene i store biter, hell over olivenolje og stek over en grill.
Krydre med salt og pepper.
Ha hvitløk, basilikum, 2 dl olivenolje, parmesan og en teskje salt i en mikser, bland godt i noen sekunder.
Når pestoen er ferdig blandes den med salaten og has på tallerkenen.
Ha over de varme grønnsakene og hell over resten av pestoen.
Salat med parmaskinke
2 porsjoner
8 tynne skiver parmaskinke
50 gr Parmesan Reggiano
75 gr Ruccula
3 ss Virgin olivenolje
1 ss Årgangseddik (balsamico)
Knust pepper
Vask og tørk ruccula, og ha det på en tallerken (ha igjen litt til siden).
Tilsett parmaskinken tilfeldig over hele tallerkenen.
Rasp parmesan over.
Spre resten av ruccula på tallerkenen.
Krydre med knust pepper.
Drypp over 3 ss olivenolje og 1 ss årgangseddik (balsamico).
Kyllingsalat
2 porsjoner
½ Ristede kyllinger
4 Skiver brød
75 gr Revet parmesan
Blandet salat
2 Eggeplommer
1 dessertskje Dijon sennep
3,3 dl Druekjerneolje
Friske urter
4 cl Hvitvinseddik
2 Knuste fedd hvitløk
Olivenolje
Salt, pepper
Ha eggeplommene i en bolle, visp inn sennep, salt og pepper. Visp sakte og tilsett druekjerneoljen.
Visp til slutt inn eddik og tilsett parmesan.
Riv kyllingen av beinet, og mariner den i sausen.
Hakk gressløk 3 cm lang, og vask persillebladene.
Tilsett knust hvitløk i sausen.
Skjær brødet i terninger, og stek de i varm olje til de er gyldenbrune.
Tilsett salt og ha de på kjøkkenpapir.
Bland salat i sausen med kyllingen, og tilsett krutongene.
Ha alt på en tallerken, og pynt med urter og litt olivenolje.
Sonja Lee er på plass i Reiseradioen hver fredag i hele sommer.