Solstad og Brenner på togtur

Forfatteren Dag Solstad tar toget sammen med Bokprogramleder Hans Olav Brenner til Bø i Telemark - som er et viktig sted i Solstads siste roman.

Hans Olav Brenner og Dag Solstad

Hans Olav Brenner og Dag Solstad sammen på toget til Bø.

Foto: Helge Kraby / NRK

Solstad og Brenner tar nå den samme togturen i lag. Se hva de snakket om på den to timer lange togturen - eksklusivt på nett!

- Jeg synes tog er en veldig fin litterær form. Det går i en passe hastighet. Å skrive fra flyplasser er veldig forskjellig fra å skrive på tog, sier Dag Solstad til Bokprogrammet.

Hans Olav Brenner og Dag Solstad

Se video av hele reisen, og hva Brenner og Solstad ler av.

Foto: Helge Krabye / NRK

Mens toget slingrer seg forbi Drammen, Kongsvinger og Nordagutu, snakker Dag Solstad og Hans Olav Brenner sammen om togreisen som litterær form, med både humor, ironi og alvor.

Opptatt av toget

De fleste av Dag Solstads romaner utspiller seg i norske småbyer, og hovedpersonene i bøkene hans tar - med få unntak - toget gjennom norske landskap.

Dag Solstad og Hans Olav Brenner

Dag Solstad og Hans Olav Brenner i Bø i Telemark, dit hovedpersonen i '17. roman' reiser til.

Foto: Helge Krabye / NRK

Slik er det også i Solstads nyeste bok "17. roman", som kom ut i høst. Her tar hovedpersonen Bjørn Hansen toget fra Oslo til Bø i Telemark, for å oppsøke sønnen som han ikke har hatt kontakt med på tjue år.

"17. roman" er fortsettelsen av boken "Ellevte roman, bok atten", som ble utgitt i 1992.

Mer om Solstad:

Diskutèr på direkten:

Tirsdag kveld under TV-sendingen av Bokprogrammet kl. 22.25, kan DU være med og diskutere programmet direkte med Bokprogramleder Hans Olav Brenner. Men allerede fra kl. 19 åpner vi opp for diskusjon for dere som har sett programmet på Nett-TV.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

NRKbok er også på plass i sosiale medier. Vil du følge oss på NRKbok på Twitter og Bok i P2 på Facebook er du velkommen til det.

Kulturstrøm

  • Atter ei utsetjing for James Bond

    Premieren på«No time to die», med norske scener frå Atlanterhavsvegen og Nittedal, er utsett igjen. Ny premieredato er 8. oktober, ifølgje den offisielle Twitter-kontoen. Daniel Craig-filmen har vore utsett fleire gonger på grunn av koronakrisa.

    James Bond-filminnspeling på Atlanterhavsvegen.