Hopp til innhold

Solomon Burke til Notodden

Kongen av soul feirer 70-årsdag i mars, med ny CD og åpner Notodden Bluesfestival i august.

Solomon Burke
Foto: Canal Street

 • Hør hele intervjuet med Solomon Burke her .

Solomon Burke er en av de største stjernene innen soul og rythm&blues, 5. august holder han åpningskonserten på Notodden bluesfestival.

- Jeg er så lykkelig over å få komme til Notodden å få dele den nye musikken med alle sammen, sier Solomon Burke til NRK på telefon fra USA.

Han spilte på bluesfestivalen i 2005 og har mange gode minner derfra, og trekker fram den varme velkomsten han fikk fra både voksne og barn i byen.
Og han håper oppholdet blir like morsomt som det var sist gang.

Jostein Forsberg

Jostein Forsberg

Foto: Anne Lognvik / NRK

- Helt suverent å få Solomon Burke til Notodden, sier Jostein Forsberg,
kunstnerisk leder for Notodden Bluesfestival.

Siden Burke var på Notodden i 2005, har festivalen ønska ham tilbake.
- nå er det 70års-jubileum med ny CD og da passa det bra, sier Forsberg, og legger til at Notodden handler om opplevelse og glede, - en konsert med Solomon Burke er en opplevelse du ikke glemmer.

Feirer 70 år

Solomon Burke feirer 70 år 21.mars, og sier selv at han føler seg i vidunderlig god form og er velsignet med god helse. Og han har ingen planer om å trappe ned aktiviteten, - så lenge herren lar meg fortsette så holder jeg på så lenge jeg kan, forteller han.

Ny CD i april

6.april kommer albumet «Nothing's Impossible»
Slik beskriver Burke plata - It's the rythm&blues of soul, and it's the soul of rythm&blues, og sjøl etter 54 år som plateartist er han fortsatt både opprømt og spent på hvordan plata blir tatt i mot.

De nye sangene handler om Burkes reise gjennom livet, forteller han til NRK, om kjærlighet og samhold, om fortvilelse, og at ingen ting er umulig!

Endelig samarbeid med Willie Mitchell

På den nye platen har Burke endelig fått samarbeide med produsent Willie Mitchell, som var en legende innen rythm&blues og produserte artister som Al Green, Ann Peebles og Otis Clay.
Burke og Mitchell var venner i 35 år, men først nå fikk de tid til å lage plate sammen.

Mitchell døde i januar, like etter at plata var innspilt, og Burke beskriver samarbeidet som - en utdanning for meg, nesten som en eksamen, og han skulle veldig gjerne jobbet mye mer med Mitchell.

Solomon Burke har hatt en lang karriære, gjorde sin første innspilling allerede som 14 åring i 1954, da sang han gospel, men utover 60-tallet ble det mer soul og rythm&blues.
Somebody to Love, Don't Give Up On Me og Cry To Me er noen av hans hits.

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB