Hopp til innhold

Solid comeback

Et splitter nytt ”Monkey Island”-spill er på vei.

The Secret of Monkey Island (Foto/Copyright: Lucasfilm Games/LucasArts)

I tillegg til at ”The Secret of Monkey Island: Special Edition” kommer til PC og Xbox Live Arcade i sommer en gang, har også Telltale Games lettet på sløret: Et splitter nytt ”Monkey Island”-spill er på vei.

Fem episoder

Telltale Games har for lengst bevist at de kan lage ”pek og klikk”-spill. Nå skal altså "Monkey Island" tilbake i ilden igjen. Spillet, som forøvrig har fått tittelen ”Tales of Monkey Island”, vil til å begynne med komme i fem episoder.

Første episode kommer allerede 7. juli, og vil lanseres på PC og nedlastningstjenesten Wii Ware.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ny drakt

Special Edition-versjonen vil være en blåkopi av det gamle spillet, bare med en ny og oppusset grafikk, tale gjort av alle de samme skuespillerne som ga stemmene sine til ”Curse of Monkey Island” og helt ny musikk.

Og ikke nok med det; Ikke bare kan du spille den oppgraderte versjonen, men med et enkelt tastetrykk kan du skifte mellom denne og den gamle 256-fargede klassikeren.

Les: Ny æra for hjemmeunderholdning

Les: Eksklusive spilltitler til Xbox 360

Les: Iron Maiden tilbake i Guitar Hero 5

Les: De største snakkisene

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB