NRK Meny
Normal

Solange Knowles til Norge

Solange Knowles (30), lillesøsteren til Beyoncé, kommer til Oslo-festivalen Piknik i Parken neste sommer.

13th Annual CFDA / Vogue Fashion Fund Gala Solange Knowles

Solange Knowles til Oslo i juni neste år.

Foto: Evan Agostini / Ap

Med albumet «A Seat At The Table» har Solange markert seg i populærmusikken og bevist at hun står solid på egne bein.

– Vi lover mange gode gaver til vårt publikum frem mot festivalen, men denne klarte vi rett og slett ikke vente med. Vi er utrolig stolte av å kunne presentere artisten som preger samtlige årsbestelister for 2016, sier bookingsjef Stian Pride i en pressemelding.

Kritikerfavoritt i hele verden

Når amerikanske Pitchfork presenter årets 50 beste album, er det Solanges tredje studioalbum som innehar førsteplassen. I begrunnelsen heter det at hun skildrer nyansene i livet til svarte kvinner i USA på svært oppriktig måte. På samme liste, men to plasser bak, befinner storesøster Beyoncés «Lemonade» seg.

Solange er også Grammy-nominert i kategorien «årets beste r&b-låt» med sangen «Cranes In The Sky».

Også her hjemme preger Solange topplistene. For første gang ligger to søstre ved siden av hverandre (9. og 10. plass) på Dagsavisens Kritikertoppen. Begge albumene regnes som sterke bilder på tidsånden i USA i 2016.

Markant motepersonlighet

P3s albumlister er «A Seat at the Table» på førsteplass. Singelen «Cranes in the Sky» er ifølge anmeldernes årets tredje beste låt, og de beskriver låten som nesten «uutholdelig nydelig».

Solange har markert seg i flere år innen moteverdenen, blant annet som modell for familiens klesmerke House of Deréon og som ambassadør for Armani Jeans.