NRK Meny
Normal

Sogns

Seksmannsorkesteret Sogns er klare for å gjøre dansebandmusikk populært hos hele det norske folk. Da er det greit å ha Jenny Jenssen med på laget!

Espen Hagen Olsen i Sogns
Foto: Dinamo/Erik Dyrhaug / NRK

Sogns er ute!

Så var det ugjenkallelig slutt for dansebandet fra Dokka i Lyden av lørdag. Etter å ha tapt Publiners slo ut Sogns  er det nå klart at Sogns ikke blir med i kampen om platekontrakt og seier i serien.

Til tross for en magisk flott versjon av Hellbillies.låta 'Det finaste eg veit', fikk ikke Sogns poeng fra verken dommere eller publikum, og måtte dermed se seg slått ut av konkurransen.

Men dette er garantert ikke det siste vi får høre fra det sympatiske dansebandet, for grunnlaget for en flott karriere videre bør være sikret etter deres solide insats i Tore Strømøys studio.

Sogns - "Det finaste eg veit"

 

Dommerpoeng!

Endelig fikk dansebandet Sogns poeng fra dommerne! Etter å ha framført klassikeren 'Bye bye baby, goodbye'  sammen med Jenny Jenssen spilte Dokkabandet seg til uavgjort mot tabelltoer Ida Jenshus.

Tabellen tetner til , og Sogns møter Publiners i siste runde. Siden begge bandene står med like mange poeng, blir dette et vinn-eller-forsvinn-oppgjør!

Sogns og Jenny dro like godt på tur med danskebåten for å finne den optimale duetten til runde fire.

Nett-TV: Se Sogns på danskebåten

 

Sogns rocka - men tapte

- Til Sogns og denne berømte rockegitaren: ja, det rocka i dag!, sa dommer Marianne etter at Sogns hadde gjort sin versjon av Jennys "Frøken kjærlighet".  Sognsgutta spilte mot Thomas Brøndbo i tredje serierunde - et kontrastfylt oppgjør sjanger- og uttrykksmessig.  Etter å ha tatt publikums poeng i samtlige oppgjør hittil, gikk gutta på sitt første tap i konkurransen. Men her er ingen ting er avgjort.

Se Sogns versjon av "Frøken kjærlighet".

 

Espen Hagen Olsen
Foto: Erik Dyrhaug/Dinamo/NRK

Ingen dommerhjelp

- Dommerne bør passe seg! , sier trener Jenny Jenssen rasende etter at Sogns for andre gang vant publikum - uten å få noen poeng fra dommerne.

Med to uavgjort ligger Sogns på en fjerdeplass etter to serierunder. Nok en lørdag tok de publikums poeng.  Med en energisk trener Jenny Jenssen gjør de seg nå klare for neste ukes duell mot serieleder Thomas Brøndbo.

Her kan du se Sogns opptreden i lørdagens sending:

Sogns - "Hvis ælle var som je"

Tredjeplass etter første serierunde

Etter første serierunde ligger dansebandorkesteret Sogns på en hederlig tredjeplass. Gutta tok publikums poeng i duellen mot Helge Toft. Med to bonuspoeng fra forrige sending, har de nå tre poeng.

Se Sogns opptredener i Lyden av lørdag: Sogns - "Ta mæi tællbasjatt"  og  Sogns - "Det koster å vara kar"  

Stylinghjelp

Jenny har skaffet kjendishjelp for å få gutta fine før sending. Jan Thomas hjelper til med klipping av både hår og øyenbryn. Men hvem kan knyte slips? Se klippet i nett-tv her: Jan Thomas tilbyr en hjelpende hånd

 

En smak av glamour

Sogns
Foto: Dinamo / NRK

Gutta i Sogns fikk rikelige doser med glamour på sin første treningsdag da trener Jenny Jenssen disket opp med både sushi, champagne og boblebad med høy kjendisfaktor: En smak av glamour

Se klippet her: Besøk til Sogns i boblebadet

Gutta fra Dokka

Danseorkesteret Sogns fra Dokka gikk videre i Lyden av lørdag etter tøff konkurranse med tre andre band/artister.  Her kan du lese mer om hvem de utkjempet: Hvem er trenernes favoritter?

Trener Jenny Jenssen var etter valget svært fornøyd med laget sitt: - Vi skal få dem til å blomstre!

Se videopresentasjon av Sogns her

 

Jenny Jensen og gruppa Sogns

Sogns jubler sammen med trener Jenny Jensen etter å ha gått videre i Lyden av lørdag.

Foto: Magnus Due-Tønnesen / NRK

Kulturstrøm

  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.

  • Stanser Nobel-senter

    En svensk domstol setter foten ned for den planlagte byggingen av det som skulle bli Nobelstiftelsens nye storstue på Blasieholmen i Stockholm. Miljødomstolen mener uerstattelige kulturhistoriske verdier ville gått tapt dersom byggeprosjektet hadde blitt gjennomført (NTB).