NRK Meny
Normal

Nektet innreise igjen

Norgesaktuelle Snoop Dogg er blitt nektet innreise til Australia.

Snoop Dogg
Foto: ROBYN BECK / AFP

 

Snoop Dogg
Foto: MATT SAYLES / AP

Les også: Snoop til Hell

Les også: Snoop-skandale

Les også: Snoop Dogg får ikke britisk visum

Nett-tv: Snoop i Oslo

Alt om Snoop Dogg!

Årsaken er ifølge den australske immigrasjonsminister Kevin Andrews «hans omfattende kriminelle rulleblad».

Visumet ble kanselert

Snoop Dogg, som egentlig heter Calvin Broadus, skulle ankommet Sydney denne uken for å være vert for MTV Australias utdeling av priser til musikkvideoer, men visumet hans ble kansellert.

- Han virker ikke som en type vi ønsker i dette landet, sa Andrews til en radiostasjon i Sydney ifølge AP.

Ikke første gang

Rapperen, som skal opptre under Hell Music Festival 1. juli, har 28 dager til å protestere mot avgjørelsen. Dette er andre gang han nektes innreise til et land: Forrige gang var i mars, da Storbritannia sa nei da han og Sean «Diddy» Combs skulle holde konsert.

Arrangøren i Hell sier imidlertid at de stoler på at han unngår trøbbel når han igjen kommer til Norge og dukker opp når han skal.

- Vi tar den risikoen. Vi tror dette skal gå fint og håper at ryktene rundt ham er verre enn virkeligheten.

Mye trøbbel

Tidligere denne måneden ble han idømt fem års prøvetid og 800 timers samfunnstjeneste for å ha vært i besittelse av våpen og narkotika.

Allerede i 1990 ble han dømt for kokainbesittelse, i 1993 ble han tatt med ulovlig våpen i en trafikkontroll. I 1996 gikk han fri fra en drapsanklage etter at et gjengmedlem ble drept av skudd fra bilen som Snoop Dogg satt i.

I april i fjor ble han og fem andre arrestert for slåssing da de ble nektet å gå inn på førsteklasseloungen på Heathrow-flyplassen.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).