Hopp til innhold

Nektet innreise igjen

Norgesaktuelle Snoop Dogg er blitt nektet innreise til Australia.

Snoop Dogg
Foto: ROBYN BECK / AFP

 

Snoop Dogg
Foto: MATT SAYLES / AP

Les også: Snoop til Hell

Les også: Snoop-skandale

Les også: Snoop Dogg får ikke britisk visum

Nett-tv: Snoop i Oslo

Alt om Snoop Dogg!

Årsaken er ifølge den australske immigrasjonsminister Kevin Andrews «hans omfattende kriminelle rulleblad».

Visumet ble kanselert

Snoop Dogg, som egentlig heter Calvin Broadus, skulle ankommet Sydney denne uken for å være vert for MTV Australias utdeling av priser til musikkvideoer, men visumet hans ble kansellert.

- Han virker ikke som en type vi ønsker i dette landet, sa Andrews til en radiostasjon i Sydney ifølge AP.

Ikke første gang

Rapperen, som skal opptre under Hell Music Festival 1. juli, har 28 dager til å protestere mot avgjørelsen. Dette er andre gang han nektes innreise til et land: Forrige gang var i mars, da Storbritannia sa nei da han og Sean «Diddy» Combs skulle holde konsert.

Arrangøren i Hell sier imidlertid at de stoler på at han unngår trøbbel når han igjen kommer til Norge og dukker opp når han skal.

- Vi tar den risikoen. Vi tror dette skal gå fint og håper at ryktene rundt ham er verre enn virkeligheten.

Mye trøbbel

Tidligere denne måneden ble han idømt fem års prøvetid og 800 timers samfunnstjeneste for å ha vært i besittelse av våpen og narkotika.

Allerede i 1990 ble han dømt for kokainbesittelse, i 1993 ble han tatt med ulovlig våpen i en trafikkontroll. I 1996 gikk han fri fra en drapsanklage etter at et gjengmedlem ble drept av skudd fra bilen som Snoop Dogg satt i.

I april i fjor ble han og fem andre arrestert for slåssing da de ble nektet å gå inn på førsteklasseloungen på Heathrow-flyplassen.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)