NRK Meny
Normal

Snøhetta skal fornye Times Square

Arkitektkontoret Snøhetta har vunnet oppdraget med å totalrennovere Times Square i New York.

Times Square

Snøhettas arkitektkontor i New York skal fornye en av verdens fremste turistattraksjoner, Times Square i New York.

Foto: Lucas Jackson / REUTERS

Kontoret fikk oppdraget i konkurranse med sju andre arkitektkontor, og har brukt sitt arbeid med Karl Johans gate i Oslo som eksempel i kampen om oppdraget.

– Det er virkelig et utrolig prosjekt. Det finnes ikke noe sted i verden man kan sammenligne det med, sier leder for Snøhettas New York-kontor Craig Dykers til Dagens Næringsliv.

Han forteller også at de ønsker å fjerne trafikk fra Broadway, og gjøre området mer vennlig for fotgjengere.

Måtte permittere

I april skrev NRK.no at også Snøhetta møter motstand etter finanskrisen. Da hadde kontoret permittert nesten halvparten av arbeidsstokken. Dette har nå tatt seg opp.

Det er ikke første gang arkitektkontoret gjør det bra i New York. Snøhetta har også tegnet besøkssenteret på Ground Zero, som åpner 11. september neste år.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK