NRK Meny
Normal

Snitzel med kapers og pepperrotsmør

En god og solid hverdagsmiddag som er enkel og rask å lage.

Svinesnitzel
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Til fire personer trenger du:

4 stk nakkekoteletter av svin

250 g erter

40 g kapers

4 stk gulrot

3 ss revet pepperrot

250 g usaltet smør

2 stk sitron

3 dl olje

5 egg

150 g hvetemel

400 g griljermel

Salt og pepper

Slik gjør du:

Ha salt og pepper på nakkekotelettene, bank dem til de er fra en halv til en cm tykke mellom to bakepapir. Vend dem først i mel, så lettpisket egg og deretter i griljermel, slik at de blir de panerte.

Stekes i medium varm panne i oljen til de er lett gyldne.

Brun smør i en panne. Avkjøl smøret litt og smak det til med kapers, pepperrot, sitronsaft salt og pepper.

Rasp gulrøttene og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Kok ertene i lettsaltet vann og en ss smør til de er møre, i ca 2 min.

Server det hele varmt, på en stor tallerken med kokte poteter til.