NRK Meny
Normal

Sniktitt på ny Bataclan-dokumentar

Dokumentarskaperne følger bandet Eagles of Death Metal, som stod på scenen under terrorangrepet i Paris.

Jesse Hughes, sanger i Eagles of Death Metal
Foto: JOEL SAGET / Afp

Rockemusikk, sceneshow, så går det i svart. Lyden av skyting kan høres. Over skjermen kan du lese:

«Den 13. november 2015 slår terrorister til mot Bataclan Konserthall under en opptreden av Eagles of Death Metal»

– Alle ansiktene så på meg. Jeg så frykt ta kontroll over alle i det teatret, forteller bandets frontmann Jesse Hughes gråtkvalt.

Slik starter filmtraileren på dokumentaren om terrorangrepene som drepte 130 mennesker i Paris, 13. november 2015.

Se hele filmtraileren under:

Sønnen til Tom Hanks som regissør

Dokumentaren er produsert av HBO og har ifølge Pitchfork Colin Hanks – sønnen til Tom Hanks – som regissør. Den skal etter planen slippes 13. februar.

Bataclan

En fransk politimann står foran inngangen til Bataclan 12. november 2016, mens artisten Sting holder minnekonsert innenfor.

Foto: PHILIPPE LOPEZ / Afp

Dokumentaren handler om bandet Eagles of Death Metal som stod på scenen da svartkledde ekstremister tok seg inn på konsertstedet Bataclan i Paris og drepte 89 personer. I filmen følger kameraene de to hovedmedlemmene i bandet idet de returnerer til Paris for å spille en av sine første konserter siden angrepet. Bono er også intervjuet i filmen.

Omstridt person

Eagles of Death Metal er et amerikansk rockeband fra California. Det ble dannet i 1998 av Jesse Hughes og Josh Homme, som er de enste permanente medlemmene av bandet

– Jeg vil bare gjøre det jeg er skapt for å gjøre, for å sørge for at alle kommer seg vel gjennom dette. Også vil jeg at det skal reparere meg også, sier Hughes i dokumentaren.

Hughes har fått mye kritikk etter at kom med islamfiendtlige ytringer i et amerikansk intervju. Dette førte til at de franske festivalene Rock en Seine og Cabaret Vert avlyste planlagte konserter med bandet.

Bandet spilte på Øyafestivalen i 2016.

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: