Hopp til innhold

Sniktitt på NRKs nye julekalender

Mange er kanskje glade for at jula er over. I Bærumsmarka har den nettopp begynt. Bli med på innspilling av NRKs nye julekalender - «Julekongen»!

Video Julekongen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Vi skriver mars, og det er ikke mye som minner om jul ute i gatene. Sånn skal det vel også være.

Ute i skogen i Bærumsmarka rår likevel julestemningen. NRK er allerede i gang med innspillingen av en helt ny julekalender; «Julekongen».

Herborg Kråkevik

Herborg Kråkevik på settet.

Foto: Kirsti Falch-Nilsen / NRK

– Vi har hatt julestemning i over ett år nå, og er utrolig glade for at det kom mer snø nå – det passer oss perfekt. Helst skal vi ha snø ut april, forteller regissør Thale Persen til NRK.no.

Og kulda er det lite å gjøre med når man skal lage julekalender.

– Det er jo bare å kle seg, men det kommer an på hvordan kostymet skal se ut. Tidligere denne uka spilte vi inn en scene hvor jeg skulle fekte med riddere. Da frøs jeg. Men det går bra, sier Herborg Kråkevik og smiler.

Hun er tydelig fornøyd med å ha kapret en av de sentrale rollene i «Julekongen».

– Det er utrolig kjekt. Jeg har vært litt nervøs før opptak, fordi det er lenge siden jeg har drevet med skuespill; det har vært mest musikk i det siste. Men det er dette jeg syns er kjekkest.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Emma får regi

Emma får instrukser fra regissør Thale Persen.

Foto: Kirsti Falch-Nilsen / NRK

Om handlingen

Kråkevik spiller Siri, som er mor til ni år gamle Eiril. Eiril er bestevenn med hovedpersonen Kevin, som får beskjed om at han og familien ikke kan feire jul hjemme. Det er nemlig sopp i husveggene.

Emma

Femteklassingen Emma tror det blir kult å komme på TV.

Foto: Kirsti Falch-Nilsen / NRK

Kevin får det ikke enklere når familien får tilbud om å feire jula hos hans verste fiende; klassekameraten Peder Krohn.

Men når det ser som verst ut, oppdager Kevin en tunnel til en skjult ridderdal, og lurer på om det kan være løsningen på julefeiringen.

– Serien skal være morsomt og spennende. Det er en omfattende produksjon, siden vi skal ha to univers. I ridderdalen er det nemlig sommer, forklarer regissør Thale Persen.

Fri fra skolen

De som kanskje syns det er aller kjekkest å være med på innspilling, er tiåringene Vetle og Emma. De får nemlig mye fri fra skolen for å lage TV.

– Det blir kjempekult å være på TV, og vi har det veldig koselig her. De andre er veldig snille, forteller Emma, som spiller Eiril.

Vetle

Ti år gamle Vetle har fått god erfaring med å være på et filmsett; han har allerede spilt inn to filmer.

Foto: Kirsti Falch-Nilsen / NRK

Hun har ingen erfaring med filming fra før av, men har drevet med musikaler på danseskolen Bårdar.

For Vetle er hovedrollen som Kevin bare fortsettelsen på det som allerede er en imponerende CV for en tiåring.

– Dette blir min første TV-serie. Jeg har vært med i to filmer; «Fritt Vilt» og «Babycall».

I sistnevnte spilte han sønnen til Hollywood-kometen Noomi Rapace.

– Det er veldig gøy. Jeg er bare på skolen halve året i år. Vi har fått en lærer som heter Jeanette, som vi gjør lekser sammen med. Og så spiller vi Yatzy og kort mens vi venter på opptak, forteller den unge skuespilleren.

– Tror du kompisene dine misunner deg dette?

– Egentlig ikke så mye. Eller, antakeligvis. Kanskje, lander 10-åringen på.

Stor utfordring

For Herborg Kråkevik er det en ekstra utfordring å jobbe med barn.

– Jeg er ikke veldig tålmodig med barn, egentlig. Ungene gjør det de har fått beskjed om – og ikke mer enn det. De tenker ikke på at de virkelig må hjelpe til for at motspilleren skal bli ordentlig sint, for eksempel. Så det er lite hjelp sånn sett. Men jeg har bare godt av det, det bidrar til at jeg utvikler meg.

Etter hvert får Kråkevik selskap av skuespillere som Gisken Armand, Edward Schultheiss, Jon Skolmen, Robert Stoltenberg, Bjarte Tjøstheim og Paul-Ottar Haga.

Neste påske skal alle de 24 episodene være ferdig klippet. Premieren er 1. desember 2012.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)