Hopp til innhold

– «Wordfeud»-turnering er på vei

Stadig flere får mulighet til å slenge seg på «Wordfeud»-bølgen. Og nå nærmer det seg turneringsstart, røper gründeren Håkon Bertheussen til NRK.no.

Håkon Bertheussen

Håkon Bertheussens «Wordfeud» har vært en suksess for mobile spillere. Nå er spillet klart for en ny plattform.

Foto: NRK

Daglig er 3,3 millioner spillere innom det Scrabble-inspirerte mobilspillet «Wordfeud».

Til nå har man vært avhengig av å ha tilgang til en Iphone eller Android-basert smarttelefon, men mot slutten av januar ble det også åpnet for å spille på Windows-baserte telefoner.

Til Ipad og Facebook

Til nå har flere enn 13 millioner brukere lastet ned applikasjonen. 5,1 millioner av disse er innom spillet ukentlig.

På det meste er 350.000 brukere innom samtidig for å legge bokstaver. Men flere skal det bli, forteller utvikleren Håkon Bertheussen.

– Vi holder på å utvikle en versjon til Ipad, som vi ikke er langt unna å være ferdig med. Vi vurderer også sterkt å lage en Facebook-applikasjon, men har ikke hatt tid foreløpig, sier han til NRK.no.

Det finnes ikke noe tak på hvor mange som kan spille. Det er kun avhengig av serverkapasitet, som jevnlig blir oppjustert, ifølge Bertheussen.

Han vil ikke ut med hvor mye han tjener på applikasjonen, men det er tidligere skrevet at han tjener rundt 60-70.000 kroner daglig.

Snart turneringsstart

Wordfeud

Utvikler Håkon Bertheussen får daglig over hundre e-poster fra folk som er misfornøyd med hvilke ord som er lov å legge. CF er godkjent som forkortelse for «cystisk fibrose».

Foto: Skjermdump

En annen ting de har planer om å få til, er å legge til rette for at flere spillere kan konkurrere samtidig.

– Vi har fått mange forespørsler om turneringsspill. Det kommer, men vi har ikke hatt tid til å lage det ennå.

Vi har også planer om å lage et flerbrukerspill, der oppmot fire spillere kan spille mot hverandre på samme brett, sier Bertheussen.

Han får daglig godt over 100 e-poster med tilbakemelding fra brukere. Mange klager på ord de ikke mener bør være godkjent, eller ord de mener bør bli det.

Utfordres 20 ganger om dagen

Bertheussen er selv en aktiv spiller under brukernavnet «haakon», og har 15 spill gående når han møter NRK.

Han forteller at han til stadighet får invitasjoner fra folk som vil bryne seg på mannen som utviklet spillet.

– Hver dag får jeg oppmot 20 invitasjoner til å spille. Jeg sier ikke ja til alt, det går ikke.

Han avslører at han liker å spille korte ord og blokkere for motstanderen, og omtaler seg selv som en middels til ganske god spiller.

– Det er slett ikke alle jeg slår, sier han.

Statistikk og juks

Toppscoren hans ligger på rundt 600 poeng på det vanlige brettet, og rundt 800 poeng på de såkalte «random»-brettene.

Det er langt unna resultatene som blir rapportert inn til wordfeudrecords.com, der spillere skryter av å ha lagt ord til flere tusen poeng.

Men Bertheussen sier det ikke er det å vinne som er viktigst for ham, men at spillet er et fint tidsfordriv.

Derfor mener han det kan bli et problem når de om ikke lenge er klare med en statistikkfunksjon, som gjør at spillere kan følge med på hvor mange seire og tap de får.

– Problemet er at det finnes jukseapplikasjoner, og at det kan bli fristende for spillere å bruke disse dersom fokuset på å vinne blir for stort.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober