Hopp til innhold

Snakk om ulykkesturné!

Steven Tylers fall fra scenen onsdag er bare det siste i rekken av en rekke uhell for bandet i år. Se den utrolige skadelisten!

Steven Tyler og Joe Perry

ROCK PÅ HELSEN LØS: Joe Perry (t.v.) og Steven Tyler har virkelig hatt uflaks på sin siste turné.

Foto: Jeff Roberson / AP

Aerosmiths turné sammen med ZZ Top har vært et sammenhengende mareritt for Boston-rockerne. Det siste i rekken av utallige uhell rammet vokalist Steven Tyler onsdag, da han falt fra scenen under en konsert i Sturgis, South Dakota (USA).

Gitarist Joe Perrys kone, Billie, bekrefter nå via Twitter at Tyler har brukket skulderen og i tillegg måtte sy flere sting i hodet og på ryggen etter fallet.

Danset for fansen

Uhellet fant sted da bandet fikk lydproblemer under låten «Love In An Elevator», og Steven Tyler gikk over til å danse for publikum ute på catwalken.

SE FALLET HER: Tyler faller fra catwalken

Det er foreløpig ikke kjent når turnéen kan starte opp igjen. Ifølge sikkerhetsansvarlig ved areanaen der ulykken skjedde, var Tyler ved godt mot da han ble fraktet til sykehuset. Den 61 år gamle vokalisten skal blant annet ha snakket og spøkt med legen underveis.

Se skadelisten her!

Tylers fall er det siste i en lang rekke av uhell for Aerosmith på årets turné. Det hele begynte allerede en god stund før første konsert, da gitarist Brad Whitford (57) slo hodet under en biltur og måtte gjennomgå en mindre alvorlig operasjon. Han ble erstattet av Bobby Schneck på de første konsertene i år.

Omtrent da Whitford kom tilbake, måtte bassist Tom Hamilton (57) ut på sidelinjen. Hamilton har hatt kreft i halsen, og måtte stå over store deler av bandets turné i 2006. Bivirkninger av strålebehandlingen gjorde at Hamilton for kort tid siden måtte gjennomgå en operasjon, og bassisten har fortsatt ikke vendt tilbake til bandet. Hans etter hvert faste innbytter er David Hull, tidligere medlem i The Joe Perry Project.

I juli måtte bandet avlyse flere konserter, etter at vokalist Tyler rev opp en lårmuskel på scenen. 61-åringen har lenge hatt problemer med beina, og gjennomgikk i fjor operasjoner på begge beina. I et radiointervju forklarte vokalisten at over 30 år med dansing og hopping på scenen hadde ført til stor slitasje på nerver og muskler. For sikkerhets skyld fikk han også lungebetennelse kort tid før turnéen startet.

Gitarist Joe Perry (58) har stort holdt seg frisk denne gangen, men måtte i fjor gjennomgå flere operasjoner i kneet. 58-åringen fikk først skiftet hele kneet, et inngrep han hadde utsatt i flere år. De øvrige operasjonene skyldtes komplikasjoner med protesen. Den foreløpig siste operasjonen gjorde at Aerosmith måtte avlyse en konsert i Venezuela i januar.

Trommeslager Joey Kramer (59) har faktisk gjennomført alle konsertene de siste årene uten å skade seg eller bli syk. Han er for tiden aktuell med boken «Hit Hard: A Story Of Hitting Rock Bottom At The Top» om sin livslange kamp mot depresjon og sammenbruddet i 1997.

Avlyser mer enn i narkoårene

Gruppen har ifølge Joe Perry avlyst flere konserter på de to siste turnéene enn gjennom hele resten av karrieren. Selv da heroinen og kokainen herjet som verst i bandet på slutten av 70-tallet, klarte Aerosmith som regel å stable seg på beina til konsertene.

- Vi har hatt mye uflaks de siste årene, sa Perry i et intervju med Classic Rock Revisited tidligere i sommer.

Bandet jobber for tiden med sitt første studioalbum med eget materiale siden «Just Push Play» i 2001. Joe Perry regner også med å ha et soloalbum klart i løpet av høsten.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober