NRK Meny
Normal

Smashing Pumpkins til Roskilde?

Det går mot gjenforening av Smashing Pumpkins, og ryktene sier at de kommer til Roskilde i sommer.

Billy Corgan, Smashing Pumpkins
Foto: Polfoto / Scanpix

Det danske musikktidsskriftet Gaffa spekulerer i om ikke rockerne i Smashing Pumpkins kommer til Roskildefestivalen kommende sommer.

Smashing Pumpkins hjemmeside
Foto: www.smashingpumkins.com

bandets MySpace-side skal det gå fram at Billy Corgan igjen har slått seg sammen med Jimmy Chamberlin under Pumpkins-navnet.

Noe er på gang

Flere innlegg fra ”JC” på bandets MySpace-blogg antyder at bandet er godt i gang i studio med nye låter. På Smashing Pumpkins’ hjemmeside står det bare ”In studio now! Album out soon!”, og det burde vel være bekreftelse nok på at noe er på gang.

Det skal også være satt opp en rekke europeiske festivaljobber i 2007, og siden Roskilde har for vane å hente inn gjenforente band legger Gaffa to og to sammen.

Derfra burde kanskje heller ikke veien være lang til spekulasjoner om hvorvidt bandet tar turen til Hovefestivalen eller Quart?

 

 

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3