Hopp til innhold

Smashing Pumpkins til Roskilde?

Det går mot gjenforening av Smashing Pumpkins, og ryktene sier at de kommer til Roskilde i sommer.

Billy Corgan, Smashing Pumpkins
Foto: Polfoto / Scanpix

Det danske musikktidsskriftet Gaffa spekulerer i om ikke rockerne i Smashing Pumpkins kommer til Roskildefestivalen kommende sommer.

Smashing Pumpkins hjemmeside
Foto: www.smashingpumkins.com

bandets MySpace-side skal det gå fram at Billy Corgan igjen har slått seg sammen med Jimmy Chamberlin under Pumpkins-navnet.

Noe er på gang

Flere innlegg fra ”JC” på bandets MySpace-blogg antyder at bandet er godt i gang i studio med nye låter. På Smashing Pumpkins’ hjemmeside står det bare ”In studio now! Album out soon!”, og det burde vel være bekreftelse nok på at noe er på gang.

Det skal også være satt opp en rekke europeiske festivaljobber i 2007, og siden Roskilde har for vane å hente inn gjenforente band legger Gaffa to og to sammen.

Derfra burde kanskje heller ikke veien være lang til spekulasjoner om hvorvidt bandet tar turen til Hovefestivalen eller Quart?

 

 

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober