NRK Meny
Normal

Smakfull hverdagsfisk

Bytt ut poteten med en frisk og fløtemild italiener og få en spennende torskemiddag.

Pannestekt torsk
Foto: Gøril Frømyr Borgen / NRK

Til 4 personer trenger du:

Ca. 600g torskefilèt

150g risottoris

1l grønsaksbuljong

3 gulrøtter

1 bunt vårløk

100g sellerirot

2 rødløk

3 fedd hvitløk

1 bunt gressløk

Ca. 100g parmesan

1dl fløte

150g usaltet smør

Sitron

1dl hvitvin (valgfritt)

Slik gjør du:

Risotto:

Ta olje i en panne og fres 2 rødløk og 1 fedd hivtløk til den er blank. Pass på å ikke ha for sterk varme, da blir hvitløken fort svidd.

Tisett 150g kokt ris, og stek rolig til denne også blir blank, men med en liten hvit kjerne i riskornet.

Hell i 1 dl hvitvin og kok under konstant omrøring. Spe gradvis med 8 - 9 dl grønsaksbuljong over 10 minutter.

Tilsett 3 gulrøtter og 100g sellerirot kuttet i små terninger, mens det fortsatt spes med væske.

Ha deretter i vårløk og gressløk og tilsett 1dl lettpisket fløte. Smak til med salt, pepper og sitron.

Torsk:

Skinnsiden saltes og pepres lett. Stek fisken i panne med olje, med skinnsiden ned. Stek på medium sterk varme til skinnet blir sprøtt og gyldent. Skru så opp temperaturen og tilsett 50g smør, og to fedd hvitløk (ikke skrell, men knus den lett). Ta pannen av varmen, snu fisken, og trekk ferdig i det varme smøret.

Server i dype skåler, med risotto i bunn og fisk på topp. Ha gjerne en frisk salat til.

Kulturstrøm

 • Soulmusikk-fotografier utgis i bok

  Nær 300 fotografier som den amerikanske musikk-fotografen Bruce W Talamon tok av de største R & B-, funk- og soulartistene i USA på 1970-tallet og tidlig 1980-tall, utgis i en samlebok. De fleste bildene er aldri tidligere blitt publisert. Blant artistene som Talamon fikk komme nært inn på dagliglivet til, er Jackson 5, James Brown, Stevie Wonder og Diana Ross. Talamon sier til The Guardian at han aldri planla å bli fotograf, og mangler formell utdannelse. Det første bildet han tok var av Isaac Hayes på musikkfestivalen Wattstax i 1972. Konserten var en veldedighetskonsert til minne om det afroamerikanske opprøret i i bydelen Watts sør i Los Angeles.

  Diana Ross
  Foto: STR / REUTERS
 • Drake topper for tredje uke på rad

  Den kanadiske rapperen Drakes femte soloalbum ble sluppet 29. juni, og har allerede ligget tre uker på førsteplassen på Billboards topp 200-liste, skriver Rolling Stone. Albumet er dermed det første til å toppe den prestisjetunge amerikanske hitlisten like lenge siden den britiske artisten Adele toppet listen tre uker i strekk i desember 2016 med albumet «25». Polerte, men melodiøse tussmørke-beats, mener NRKs anmelder om Drakes «Scorpion».

  Drake
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
 • 55 år gammel Bowie-låt oppdaget

  En hittil ukjent låt som den legendariske artisten sang i starten av karrieren er funnet i en gammel brødkurv, skriver The Guardian. 16 år gamle Bowie, som den gangen het David Jones, spilte inn låten «I Never Dreamed» i et lite studio sør i London sammen med bandet The Konrads. Men ingen plateselskaper ville gi ut låten. David Hadfield var trommis i bandet, og fant demotapen i en gammel brødkurv mens han ryddet i huset til bestefaren sin. – Det var jeg som bestemte at David skulle synge på låten, sier Hadfield til avisen. Tapen anslås å gå for 10.000 pund, eller 100.000 kroner på auksjon. Bowie døde av kreft januar 2016, bare to dager etter at han slapp sitt siste album, «Blackstar».

  David Bowie