Til 4 personer trenger du:
Ca. 600g torskefilèt
150g risottoris
1l grønsaksbuljong
3 gulrøtter
1 bunt vårløk
100g sellerirot
2 rødløk
3 fedd hvitløk
1 bunt gressløk
Ca. 100g parmesan
1dl fløte
150g usaltet smør
Sitron
1dl hvitvin (valgfritt)
Slik gjør du:
Risotto:
Ta olje i en panne og fres 2 rødløk og 1 fedd hivtløk til den er blank. Pass på å ikke ha for sterk varme, da blir hvitløken fort svidd.
Tisett 150g kokt ris, og stek rolig til denne også blir blank, men med en liten hvit kjerne i riskornet.
Hell i 1 dl hvitvin og kok under konstant omrøring. Spe gradvis med 8 - 9 dl grønsaksbuljong over 10 minutter.
Tilsett 3 gulrøtter og 100g sellerirot kuttet i små terninger, mens det fortsatt spes med væske.
Ha deretter i vårløk og gressløk og tilsett 1dl lettpisket fløte. Smak til med salt, pepper og sitron.
Torsk:
Skinnsiden saltes og pepres lett. Stek fisken i panne med olje, med skinnsiden ned. Stek på medium sterk varme til skinnet blir sprøtt og gyldent. Skru så opp temperaturen og tilsett 50g smør, og to fedd hvitløk (ikke skrell, men knus den lett). Ta pannen av varmen, snu fisken, og trekk ferdig i det varme smøret.
Server i dype skåler, med risotto i bunn og fisk på topp. Ha gjerne en frisk salat til.